FOTO Patru tineri din Botoșani răniți într-un accident produs de un șofer care ar fi fost băut. „Puhoi de lume în jur, sânge peste tot”

Patru tineri din Botoșani au fost răniți în accidentul care a avut loc vineri seară, la Salcea. Șoferul care a produs accidentul rutier era băut, spun martorii. Dorin S., de 53 de ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul marca BMW pe DN 29 în localitatea Salcea, având direcţia de deplasare dinspre municipiul Suceava către localitatea Dumbrăveni. În momentul în care a ajuns în fața clădirii vechi a Primăriei Salcea, într-o curbă periculoasă la stânga nu a adaptat viteza la carosabilul umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu autoturismul marca Smart, condus regulamentar din sens opus de către A. Loredana de 19 ani, domiciliată în municipiul Botoșani.

În urma coliziunii, autoturismul de Botoșani a fost proiectat pe podețul din beton care face accesul către sediul vechi al Primăriei Salcea. Cei doi șoferi au fost răniți. La fel și pasagerii din Smart, respectiv Cosmin A., de 13 ani, Ioana A., de 15 ani, Maria Andrei, de 20 de ani.

Șoferița din Botoșani nu era sub influența băuturilor alcoolice, dar șoferul de pe BMW nu a putut fi testat cu aparatul etilotest însă cu acordul său i-au
fost prelevate 2 mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Martorii spun că acesta mirosea puternic a alcool.

„Puhoi de lume în jur, sânge peste tot”

„Auzi o bubuitură, te trezești într un nor de praf de la airbag, cauți mânerul de la ușă ca să ieși. Nu te poți ține pe picioare, plămânii tăi sunt încă în șoc, poți inspira dar e un chin să expiri. Primul gând e să-i scoți pe ceilalți. Nu mai auzi nimic, ca în transă deschizi ușile, vezi că toți sunt bine și te prăbușești. Puhoi de oameni în jur, un pasager din mașina noastră, cel din spatele șoferului, lovit deasupra arcadei, os vizibil pe 2-3 centimetri și fractură nazală, sânge peste tot. Șoferul nostru nu putea să iasă din mașină pentru că ușa era blocată. Are vânătai pe torace, nu putea respira, fractură la genunchi. Eu, pasagerul din dreapta, am vânătai pe gambă, abdomen, gât, rană la spina iliacă. Pasagerul din spate, dreapta, fratele meu – răni pe torace, are urma centurii, dureri toracice. Pasagerul din spatele șoferului, sora șoferului, a fost cusută, e internată la Suceava, va mai sta în spital câteva zile. Am ajuns aseară la Urgențe toți, stabili, trei dintre noi am plecat acasă, în afară de pasagerul din spatele șoferului. Avem toți dureri și dificultăți de respirație, dar totul e incomparabil cu ce se putea întâmpla într-un caz mai rău. La Urgențe, după 4 ore, șoferul beat încă dormea pe targă. Se ținea de pereți când a mers la baie. Nu simt niciun fel de ură pentru el, ci sper din suflet să conștientizeze că am avut toți noroc”, spune unul dintre răniții din accident.

„În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, spun polițiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *