Ministrul Muncii: Situația din județul Botoșani este mai dramatică decât în alte județe în privința persoanelor vulnerabile

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, vineri, că în urma unei campanii de evaluare a beneficiarilor de ajutor social, s-a constatat că situația din județul Botoșani ”este mai dramatică decât în alte județe în privința persoanelor vulnerabile”. Ministrul a precizat că, dacă la nivel de țară există în evidențe 413 mii de beneficiari de ajutor social, din care 157 mii de copii vulnerabili, 256  mii adulți și 60 de mii de persoane vârstnice, la nivelul județului Botoșani procentele acestor persoane vulnerabile sunt mai mari cu 10-20 % decât media pe țară, pe fiecare categorie. 

Asta înseamnă că în județul Botoșani avem mai mulți copii vulnerabili, mai mulți adulți cu dizabilități, mai multe persoane vârstnice aflate în situații de sărăcie. Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că de aici, din Botoșani, presiunea tuturor, a dvs., a mass- media, a locuitorilor și a celor care vor să scoată botoșănenii din sărăcie trebuie să fie maximă:  pe instituții și decidenți, ca banii pe care îi avem pe fonduri europene pe Programul operațional din Acordul de parteneriat sau pe Planul Național de Redresare și Reziliență să ajungă cu măsuri integrate la persoanele vulnerabile. Pentru un bătrân de peste 65 de ani aflat în sărăcie, 157 lei cât este ajutorul social este total insuficient. Nu au ce să facă cu banii aceștia. La astfel de oameni trebuie să ajungi cu măsuri integrate de îngrijire la domiciliu, analize mobile care să se realizeze cu unități sanitare mobile, inclusiv masă și servicii de consiliere. Sunt măsuri care pot fi finanțate pe fonduri europene. Vă rog, să nu lăsăm această șansă unică pe care o avem, ca în maxim zece ani oameni aflați într-un astfel de grad de sărăcie să nu cumva să nu poată să fie scoși”, a precizat Turcan.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *