FOTO! Raluca Turcan, la Botoșani: A fost o zi de botez prin instituțile statului din subordinea Ministerului Muncii. Ce le-a cerut directorilor!

Ministrul Raluca Turcan a cerut, vineri, directorilor din Botoșani, care conduc instituțiile din subordinea Ministerului Muncii, să se implice în rezolvarea problemelor de la nivel local și a trasmis și un semnal către aceștia: ”că nu există nu pot”. Turcan a vizitat, alături de președinții structurilor din cadrul Ministerului Muncii, Casa Județeană de Pensii, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, menționând că : ”A fost o zi de botez prin instituțile statului din subordinea Ministerului Muncii. (…) Ceea ce se întâmplă astăzi în Botoșani se va întâmpla și în celelalte județe ale țării, pentru că vreau ca instituțiile din subordinea Ministerului Muncii să țină aproape de directorii din județe, să vedem ce probleme sunt și cum le putem rezolva”, a spus Turcan.

Oficialul a vorbit despre procesul de recalculare a pensiilor și s-a declarat mulțumită de activitatea Casei de Pensii din  Botoșani. Potrivit lui Turcan, la nivelul județului s-au evaluat deja 1.800 de dosare. Asta în condițiile în care, a precizat ministrul, personalul este subdimensionat, fără echipamente performante și softuri duncționale. 

 ”La Casa de Pensii Botoșani sunt zero întârzieri în calcularea pensiilor naționale și 11 întârzieri la pensiile internaționale. Sunt 1800 dosare evaluate deja. Am încurajat pe colegii din Botoșani să păstreze acest ritm și împreună cu un efort susținut-ministru, director -angajați să ducem la bun sfârșit procesul de evaluare al pensiilor”, a spus Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *