Reprezentant al Spitalului Județean ”Mavromati”, despre acțiunea poliției: Deși aceste verificări s-au efectuat în baza mandatului de percheziție, nu a fost înștiințată conducerea spitalului

Reprezentanții Spitalului Județean ”Mavromati” spun că verificările efectuate de polițiști în baza mandatului de percheziții s-au făcut fără înștiințarea conducerii spitalului. Mai mult, susțin reprezentații unității spitalicești, spitalul nu a avut niciun contract cu firma vizată de anchetă.

În cursul zilei de astăzi (nr.joi), în baza unui mandat de percheziții, s-au efectuat verificări a documentelor justificative referitoare la preluarea, transportul și eliminarea deșeurilor medicale de la secțiile exterioare Săveni și Darabani. Deși aceste verificări s-au efectuat în baza mandatului de percheziție , nu a fost înștiințată conducerea Spitalului Județean. Organele de anchetă au solicitat și verificat formularele de însoțire și transport deșeuri medicale, dar Spitalul Județean nu a avut și nu are contract cu firma vizată de anchetă. Activitatea de preluare, transport și eliminare a deșeurilor medicale de la toate secțiile Spitalului Județean este realizată de un alt agent economic cu care spitalul are încheiat contract de colaborare. Cu firma vizată de anchetă, spitalul nu a avut contract în perioada 2019-2021”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. De asemenea, acțiunea poliției nu a vizat instituția DSP Botoșani, nici pe directorul DSP, ci pe fostul director al DSP, Teodor Ferariu. 

Reamintim că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș au pus în aplicare, joi dimineață, 190 de mandate de percheziție domiciliară, în 17 județe și în municipiul București, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de  evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite, se arată în comunicat.

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat. Totodată, acțiunea vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei. Potrivit Poliției Române, 5 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *