Un tânăr din Botoșani a fost arestat pentru trafic de droguri. Este cercetat și pentru conducere sub influența stupefiantelor

Un tânăr din municipiul Botoșani a fost arestat preventiv, joi, pentru trafic de droguri, dar și pentru conducere sub influența stupefiantelor.  Magistrații Tribunalului Botoșani au emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Camil Dorian M., după ce procurorii DIICOT au făcut, pe 24 februarie, percheziții la locuința acestuia. 

Tânărul de 27 de ani venise din Spania și în momentul în care au fost făcute perchezițiile se afla în izolare. El nu a putut fi reținut și apoi arestat. Măsura a fost luată abia joi, după expirarea celor două săptămâni de izolare. 

Botoșăneanul este pentru a doua oară în vizorul unei anchete a procurorilor DIICOT, după ce a fost prins și în 2019 făcând trafic de droguri. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solutia pe scurt: Admite propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani formulată în dosarul nr. 88/D/P/2019. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 şi 3, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Musteaţă Camil-Dorian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive, faptă prev. de art. 336 alin. 2 din Codul Penal, procurare și deținere de droguri de risc în vederea vânzării, fără drept, faptă prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000 și procurare, deţinere şi oferire în vederea vânzării de droguri de risc, fără drept, faptă prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, cu modificările şi completările ulterioare cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.03.2021 şi până la data de 02.04.2021 inclusiv. În temeiul art.230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Musteaţă Camil-Dorian. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru asistenţa juridică din oficiu a inculpatului Musteaţă Camil-Dorian, în sumă de 313 lei, se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 4 martie 2021, ora 14,20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *