FOTO & VIDEO Protest al fermierilor la Botoșani, în fața Prefecturii! „Noi nu ne cerșim pâinea”

Zeci de fermieri din județul Botoșani au protestat, joi, în fața Instituției Prefectului.  Nemulțumiți de faptul că în buget nu au fost incluse sumele pentru despăgubiri în urma secetei, aceștia au anunțat proteste în intervalul orar 14:00 – 19:00.
VEZI AICI VIDEO!

„NOI, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI alcătuită din fermieri din toate județele din zona de est a României, zonă grav afectată de seceta din anul 2020, am decis să trecem la următorul pas. Astfel, după multe promisiuni neonorate și dialoguri neconcretizate cu reprezentantii executivului si ai parlamentului, joi, 04.03.2021, între orele 14:00-19:00, simultan în județele Iași, Botoșani și Vaslui, vom protesta în fața prefecturilor. Protestul exprimă indignarea noastră datorată neincluderii în Proiectul de buget a sumelor pentru despagubirea culturilor de primavara afectate de seceta din anul precedent și implicit imposibilitatea noastră de redresare și continuare a ciclului productiv”, se arată într-un comunicat al fermierilor.

„Înarmați” cu pancarde, vuvuzele și steaguri, aceștia și-au strigat nemulțumirile. 

„O țară fără pâine e o țară fără mâine”, „Dă-te și tu pe brazdă, domnule ministru”, „Noi nu ne cerșim pâinea”, sunt câteva dintre mesajele transmise de fermieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *