FOTO Tragedie! Un tânăr de 25 de ani din Botoșani a murit după ce un mal de pământ s- a surpat peste el

Un tânăr de 25 de ani, din Botoșani, a fost victima unui accident de muncă produs în după-amiaza de 2 martie în apropierea penitenciarului din Vaslui.
Tânărul făcea parte dintr-o echipă de muncitori care efectua lucrări de subtraversare a unor țevi de aducțiune de apă în municipiul Vaslui și zonele limitrofe. În apropierea Penitenciarului Vaslui, acolo unde marți se desfășurau lucrările, era săpat un șanț de aproximativ patru metri, conducta urmând a fi mutată de pe o parte pe alta a drumului, scrie Libertatea.

„Din primele informații, erau la finalul lucrărilor. Victima a coborât după o scară, momentul în care a fost surprinsă de malul de pământ”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție din cadrul ISU Vaslui, care au reușit să îl scoată pe tânăr de sub pământ, însă, în ciuda eforturilor, acesta nu a mai putut fi salvat. După îndelungi manevre de resuscitare, medicii au declarat decesul tânărului. La operațiunea de salvare a participat și tatăl victimei, angajat și el la societatea care desfășura activități în zonă. Poliția și Inspectoratul Teritorial de Muncă au deschis o anchetă în acest caz.

„Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com