Prefectul județului Botoșani: Vom încerca să menținem activitatea restaurantelor deschisă

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat că se va încerca ca restaurantele din municipiul Botoșani să fie menținute deschise, chiar dacă rata de infectare COVID va depăși peste 3 la mia de locuitori. Nechifor motivează că incidența în mnicipiul Botoșani a crescut ca urmare a focarului de la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean și printr-o adresă, care va fi trimisă Institutului Național de Sănătate Publică, se va justifica această creștere 

Acest indice de infectare se datorează focarului de la Psihiatrie. Prin noua metodologie de calcul , dacă există un focar într-o unitate spitalicească se ia în calcul numărul tuturor celor confirmați pozitiv, nu numai o singură persoană ca până acum. Vom încerca să menținem activitatea restaurantelor deschisă făcând o adresă către INSP, în cazul în care vom trece de 3 indicele de infectare, și să solicităm să menținem deschisă activitatea, să spunem că persoanele respective sunt într-un singur focar și nu ar fi o motivație vizavi de închiderea acestora. Să ne asumăm în continuare activitățile HoReCa și a școlilor ”, a declarat Nechifor.

La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani a declarat că nu este norma să sufere inclusiv copii, din cauza focarelor din spital sau centre, care sunt focare închise.

Faptul că aceste focare sunt închise, pacienții nu ies în exterior decât au contact cu personalul din spital, ar fi păcat să sufere toată lumea, să închidem tot doar pentru faptul că aceste focare sunt în spitale”, a precizat medicul Monica Adăscăliței.

Prefectul a cerut reprezentanților HoReCa să ia măsuri suplimentare cu ocazia evenimentelor care vor fi organizate cu ocazia Zilei de 8 martie. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *