O firmă din Botoșani, implicată într-un imens scandal de corupție, și-a cerut insolvența

insolventa, stiri, botosaniSocietatea comercială Inginer Consultant SRL Botoșani, care a fost implicat în scandalul de corupție privind asistența tehnică a proiectului de modernizare a sistemului de termoficare din municipiul Botoșani cu fonduri europene, a cerut insolvența.

Firma, prin administratorul său, a depus, luni, la Tribunalul Botoșani o cerere în baza articolului 66 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

 

Sentință definitivă! Condamnări cu executare într-un dosar de corupție în care este implicat și fostul viceprimar Cătălin Alexa

 

Inginer Consultant SRL a fost implicată în dosarul în care fostul viceprimar Cătălin Alexa, dar și fratele acestuia au fost acuzați de fapte de corupție.

Judecătorii suceveni au decis, în 2019, condamnarea lui Cătălin Alexa la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și conflict de interese, în timp ce fratele său, Bogdan Vasile Alexa va trebui să execute o pedeapsă cu executare de trei ani și patru luni de închisoare pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie-decembrie 2011 era preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului „Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor – sursa şi reţele” (sistemul de termoficare l municipiului Botoșani) şi i-a determinat pe membrii comisiei să accepte oferta depusă de firma fratelui său, Inginer Consultant SRL Scheia- Suceava.

Mai mult decât atât, datele prezentate în ofertă nu au fost reale, iar instituţia a ajuns să dea înapoi banii la UE, respectiv 2.241.620 de lei.  În același dosar, fostul administrator al firmei din Suceava, Adrian Nicolae, cel care a depus oferta falsificată la Primăria Botoşani, a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *