Îți dau lacrimile! Femeia din Botoșani, care a rămas captivă în propriul corp după un accident rutier, a primit ajutor din partea unor copii

Ajutor nesperat pentru Mirela Miscodan, femeia din Botoșani, care a rămas paralizată în urma unui accident rutier. Copii din două ţări, coordonaţi de oameni cu suflet mare, s-au unit pentru a schimba în bine viaţa unei mame greu încercată de soartă. Duminică, la Parohia Pacea a avut loc expoziția cu vânzare a obiectelor confecționate de elevi la atelierele de lucru din cadrul Parohiei Pacea, Școlii Gimnaziale 13 Botoșani şi Palatul Copiilor. În paralel, o activitate similară a avut loc în Italia, în cadrul proiectului ”Dar din dar se face Rai”, coordonat de părintele Marian Macuc de la Parohia Pacea și de părintele Nicolae Ticiu, de la Parohia „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca” din Padova, Italia. Cele două expoziţii cu vânzare au fost organizate pentru a o ajuta pe Mirela Mişcodan, o tânără mamă, imobilizată la pat.

„La Parohia Pacea a avut loc expoziția cu vânzare a obiectelor confecționate de elevi la atelierele de lucru din cadrul Parohiei Pacea, Școlii Gimnaziale Nr 13 Botoșani, Palatul Copiilor. In urma vânzării obiectelor, s-a strâns suma de 4223 lei, bani ce vor merge in contul Mirelei Miscodan pentru achiziționarea unei centrale termice”, susțin organizatorii actului caritabil.

Potrivit acestora, cu banii obtinuti (in jur de 10.000 lei) in urma desfasurarii celor doua expozitii cu vanzare in scop caritabil pentru Miscodan Mirela din Botosani ( care in urma unui accident rutier sufera de 15 ani de tetraplegie, adica este paralizata aproape total de la gat in jos) ce au avut loc ieri la Parohia Pacea din Botosani si Parohia „Sfantul Apostol si Evanghelist Luca” Nord Limena, Padova, Italia, i se va trage gaz separat in garsoniera in care locuieste aceasta.

Îi vom cumpara o centrala termica foarte buna cu telecomanda, calorifere in bucatarie si in baie, unde in prezent nu are deloc si este foarte frig, o baterie pentru dus cu termostat care sa-i regleze temperatura la apa intrucat corpul dumneaiei nesimtind temperatura apei poate fi ori prea rece, ori mult prea fierbinte si daca vor mai ramane cativa banuti ii vom da d-nei Mirela pentru a-i folosi la ce urgente mai are. Astfel d-na Mirela va avea o temperatura constanta in garsoniera, pe care o va putea regla singura de la telecomanda, si va beneficia de apa calda oricand are nevoie. Urmand ca pe viitor, cu ajutorul oamenilor sufletisti, sa incercam sa mai obtinem fonduri pentru achizitionarea unui carut electric. Intrucat copiii participanti au fost foarte incantati de suma stransa in urma vanzarii articolelor confectionate de catre ei in luna februarie si bucurosi ca au putut prin munca lor sa ajute concret acest suflet greu incercat, si-au propus ca sa mai picteze si saptamana aceasta vitralii florale, icoane si vase de lut pentru a organiza si duminica viitoare, la Parohia Pacea din Botosani, dupa Sf Liturghie, inca o expozitie cu vanzare pentru a o ajuta in continuare pe d-na Mirela. Proiectul nostru filantropic „Dar din dar se face Rai” desfasurat in parteneriat cu Parohia „Sfantul Apostol si Evanghelist Luca” Nord Limena, Padova, Italia va continua prin realizarea pe viitor a mai multor activitati caritabile pentru copii salvati de la avort din Botosani, pentru persoanele aflate in dificultate si atunci cand nu va mai fi pandemie se va face si un schimb de experienta cu copiii din ambele parohii, in sensul ca ai nostri copii vor merge in vizita in Italia, iar copiii din Italia ne vor vizita pe noi si vom desfasura impreuna vizite si anumite ateliere de lucru”, susțin aceștia.

Reacția femeii a fost una de-a dreptul emoționantă când a văzut cât ajutor primește din partea copiilor și a tuturor oamenilor cu suflet mare.

„Multumesc din suflet tuturor! Si micutilor care si-au sacrificat din timpul lor liber si cu manutele lor au facut asa lucrari minunate, si celor care au cumparat lucrarile, si celor implicati, si minunatei doamne Anamaria Macuc! Dumnezeu si viata sa va rasplateasca infinit, sacrificiile si munca depusa ! Va imbratisez pe toti cu toata dragostea!”, a spus Mirela.

Soartă cruntă pentru o femeie din Botoșani, care a rămas paralizată după un accident rutier. „M-am trezit captivă în propriul corp. Fiica mea mă striga plângând, soțul își dădea ultima suflare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *