Expoziție de lucrări de artă vernisată la Botoșani ca un omagiu adus femeilor artiste

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă, în perioada 27 februarie – 24 martie 2021, expoziția colectivă ,,Arta la … femininˮ – ediția a II-a, deschisă la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani.

Evenimentul expozițional, realizat în parteneriat cu Societatea culturală ,,EXPO – ARTˮ Botoșani, reunește pe simeze peste 90 de artiste, din diverse generații,  din țară  (Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara, etc.), dar și din Germania, Israel și Republica Moldova și este dedicat artistei Ana Ciucurencu (1903 – 1972).

Iubitorii de artă vor putea viziona peste 160 de lucrări de artă (pictură, grafică, tehnică mixtă, fotografie, artă textilă, etc.),  expoziția fiind un omagiu adus creatoarelor de artă și o invitație la întâlnirea cu arta românească contemporană în viziunea artistelor din România.

Ana Asvadurova Ciucurencu s-a născut în 1903 la Tighina (Basarabia) și a studiat la Şcoala de Arte Frumoase din Chişinău. Din 1932 a participat constant la Saloanele Oficiale, iar în 1966 și 1971 a deschis două ample expoziţii personale, la Bucureşti.

Opera sa degajă o sensibilitate a interpretării, accentuată prin desenul abia schițat și cromatica caldă. Compoziția pare spontană și fragilă.

În martie 1974 i s-a organizat  o expoziție retrospective, la Sala Dalles din București.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 11,00. În cadrul evenimentului Andrei Pițu va susține un miniconcert de chitară clasică.

Curatori eveniment:  Ana Coșereanu & Liviu Șoptelea 

Program de vizitare:  zilnic 9,00 – 17,00.

Intrarea este gratuită, cu respectarea normelor de protecție anti- COVID- 19. Purtarea măștii este obligatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *