Ce iau cu ei românii când ies la iarbă verde

Aer curat, verdeata cat vezi cu ochii, prieteni dragi, alaturi de care te simti bine, mult spatiu de joaca pentru copii, mancare buna, ceva rece de baut si muzica dupa propriile preferinte, iata doar cateva dintre experientele placute pe care ti le ofera o iesire la iarba verde. Pentru ca totul sa mearga struna, indiferent cat de mult timp a trecut de cand nu ai mai iesit din casa, iti spunem ce nu trebuie sa uiti cand organizezi un picnic de invidiat.

 

Paturi si scaune pliabile pentru fiecare

Romanii mai traditionalisti, dar si tinerii romantici prefera inca paturile textile pentru statul pe iarba. Este drept ca sunt mai accesibile ca pret si mai simplu de transportat, chiar si intr-un rucsac.

Pentru cei care doresc sa stea mai confortabil sau au o varsta la care incheieturile nu mai permit ridicarea facila de jos, scaunele pliabile sunt insa o optiune mai buna. Nu uita ca pentru ele vei avea insa nevoie de o masina, daca locul de picnic este mai departe de cateva sute de metri de locuinta ta, deci asigura transportul din timp.

 

Tacamuri si o masa pliabila, pentru fripturi la gratar

Gandeste din timp modul de derulare a zilei. Veti servi sandwich-uri preparate de acasa si impachetate frumos, biscuiti, alune sau fructe? Pentru un astfel de picnic iti este suficient un pachet de servetele.

Iti saliveaza gura cu gandul la mititeii care vor sfarai pe gratar, langa aripioare condimentate si cateva legume crocante si delicioase? Vei avea nevoie cu siguranta de dotarea standard pentru masa:

  • farfurii, furculite, cutite
  • scobitori, servetele
  • unul sau doua castroane, in care sa pui preparatele fierbinti, proaspat ridicate de pe gratar
  • furca, spatula, cleste si alte accesorii speciale pentru gratar, cu care se manevreaza mai usor bucatile suculente de friptura
  • o masa pliabila pe care sa asezi totul, pentru ca fiecare sa se poata servi.

 

Boxe pentru atmosfera

Desi zgomotul naturii este unul relaxant si binefacator, este posibil ca dupa 1-2ore de pregatire si cateva pahare, linistea sa fie prea mult pentru voi. Este mai intelept sa nu lasi acest aspect la intamplare, pe baza radioului masinii, si sa iei cu tine niste boxe de calitate care pot fi conectate la telefon.

Cele mai bune boxe portabile pentru picnic incap in torpedou si iti ofera un volum suficient de bun pentru a asculta muzica in aer liber. Daca optezi pentru un model wi-fi, asigura-te ca pot fi incarcate la priza masinii. Nu uita ca zgomotul ii poate deranja pe altii, deci cauta fie un spatiu mai putin aglomerat, fie o zona amenajata special pentru gratare si picnic, in care este de asteptat sa rasune muzica.

 

Lada frigorifica pentru bere si termos pentru ceai sau cafea

In principal, lada frigorifica iti trebuie pentru a mentine berea rece. Dar o mai poti folosi si pentru a transporta in siguranta, carnea si alte alimente care se strica usor, daca locatia necesita un drum de mai multe ore.

Termosul este solutia ideala pentru iesirile la iarba verde, care au loc in lunile de primavara si toamna, cand ai nevoie sa bei ceva cald. Mai ai nevoie de el si daca iubesti cafeaua sau ceaiul, ori ai printre invitati prieteni pasionati de aceste bauturi calde.

 

Bauturi, dupa preferinte si gusturi

Bautura populara pentru iesirile la iarba verde este berea rece, care completeaza perfect cele mai intalnite feluri de mancare pregatite pentru astfel de ocazii. Exista insa si exceptii. Soferii care nu tolereaza gustul berii fara alcool vor prefera probabil un suc racoros, doamnele un vin sau apa plata cu lamaie, iar cei decisi sa se distreze la maxim, o tarie. Nu exclude nici ideea unor cocktailuri potrivite pentru gratar, mai ales daca vrei sa faci ceva deosebit.

Daca grupul include si copii, afla dinainte de la parinti ce obisnuiesc sa bea, pentru ca poti avea multe surprize, incepand cu fructul din care este facut sucul si cantitatea de zahar din produs si pana la prezenta sau absenta acidului. Cel mai bine tolerate sunt, in general, sucurile de portocale. In perioadele ceva mai racoroase, poti lua in considerare si o ciocolata calda.

 

Meniul – pe gustul tuturor

Pentru ca o iesire la iarba verde tine destul de mult, include de regula si mancare. Iata ce poti lua cu tine intr-o astfel de ocazie, pentru ca toata lumea sa fie multumita:

  • mititei pofticiosi, gata preparati, formati si condimentati – desi priviti cu ochi critic de persoanele mai pretentioase, rareori sunt refuzati. E prea simplu sa ii asezi direct pe farfurie? Inchide doi mititei intre doua felii de paine, alaturi de foi de salata, felii de rosie taiate rondele, mustar, maioneza si putina ceapa taiata julienne si ai obtinut hamburger improvizat, delicios, care se molfaie cu toata gura, in tacere deplina
  • aripioare sau pulpe de pui, peste, ceafa sau coaste de porc, muschiulet sau antricot de vita
  • dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ardei, cartofi, ciuperci – au un gust incredibil si vor fi atacate prima data de cei mai carnivori dintre invitati. Poti combina felii de dovlecel si vinete la gratar cu felii subtiri de telemea sarata, ceapa verde si felii de paine, pentru o gustare diferita, care merge perfect cu un pahar de vin alb. Sau cauta retete de salate calde pe care le poti face.
  • legume crude – salata, rosii, castraveti, ridichi, ceapa etc.
  • paine sau chifle
  • sosuri – chiar daca sunt facute de casa, este mai simplu sa le ai gata preparate.

 

Carti de joc, palete de badminton si, in general, ceva de facut

Chiar daca va simtiti bine doar stand impreuna si discutand vrute si nevrute, o iesire la iarba verde se transforma intr-o amintire mult mai placuta, cand ai grija sa organizezi si ceva activitati. Table, sah, badminton, volei, fotbal, board games, jocuri de carti, indiferent ce va place sa jucati impreuna, ai grija sa iei cu tine materialele de care ai nevoie. De asemenea, alege cu atentie locatia daca vrei sa poti juca badminton sau ceva cu mingea. Iarba inalta sau terenul denivelat va pot pune probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *