10 moduri de a bea șampanie ca un expert

Fie că aveți o pasiune pentru șampania Moët sau nu aveți o preferință în legătură cu tipul de băutură acidulată pe care o consumați, atâta timp cât o faceți corect, astăzi vă împărtășim 10 sfaturi pentru a bea șampanie ca un expert.

1. Paharul.

Cel mai bun mod de a savura șampanie este într-un pahar de vin alb. Bolul mai mare al unui pahar de vin alb permite vinului să se deschidă în pahar, permițându-vă să vă bucurați mai bine de toate aromele și să savurați complexitatea șampaniei. Flautele tradiționale de șampanie sunt perfecte pentru a prezenta fluxul de bule de șampanie, dar forma lor îngustă limitează experiența aromelor. Paharele Coupe, pe de altă parte, creează experiența opusă; gura extra-largă a paharului expune din plin șampania la aer permițând bulelor și aromelor să scape rapid.

2. Cel mai bun mod de a desface o șampanie.

Când desfaceți o sticlă de șampanie Moët & Chandon, asigurați-vă că păstrați cușca. Cușca vă ajută să controlați dopul din plută, astfel încât să nu zboare și vă oferă, de asemenea, o pârghie pentru a ajuta la separarea plutei de sticlă. Când scoateți pluta, țineți partea superioară a cuștii cu degetul mare pentru a menține pluta în poziție și desfaceți firul de șase ori. Apoi țineți cușca și dopul împreună într-o mână, în timp ce o folosiți pe cealaltă pentru a răsuci baza sticlei într-o direcție circulară departe de plută. Răsucirea sticlei în loc de plută vă permite să îndepărtați mai ușor pluta și să aveți mai mult control.

3. Unde se depozitează.

O concepție greșită obișnuită atunci când depozitați șampania este să o lăsați la frigider. Dacă intenționați să vă bucurați imediat de sticla de șampanie (în termen de 3 sau 4 zile de la cumpărare), depozitați-o în frigider. Dar dacă stă acolo săptămâni întregi, dopul se poate usca, deoarece nu există umiditate. Pe măsură ce dopurile se usucă, sigiliul dintre sticlă și plută se slăbește, iar șampania se va oxida mai repede, schimbându-i aromele. În schimb, păstrați-o într-un loc răcoros de acasă, departe de orice lumină și unde temperatura este constantă.

4. Temperatura ideală.

Odată ce sunteți gata să vă bucurați de șampanie, cel mai bun mod de a vă răci sticla este să umpleți o găleată de gheață cu gheață și o treime de apă și să lăsați sticla să se răcească timp de 15-20 de minute.

5. Turnarea.

Când turnați șampanie, umpleți paharul doar cu o treime. Dacă turnați prea mult, se va încălzi prea repede.

6. Țineți paharul de tulpină.

De asemenea, nu uitați să țineți paharul de tulpină și nu de bol, deoarece mâinile dvs. vor încălzi șampania prea repede.

7. Dopul.

Între turnări, nu uitați să utilizați un dop de șampanie bun pentru a păstra toate bulele delicioase. Un dop vă va menține sticla deschisă proaspătă timp de aproximativ 1 zi, în cazul în care nu o terminați într-o singură ședință.

8. Beți șampanie la cina.

Bucurați-vă de șampanie pe parcursul unei mese întregi. Mulți oameni cred că ar trebui să se bucure de șampanie doar ca aperitiv, dar aceasta nu este singura modalitate de a o bea. Șampania se potrivește cu alimente precum pește, carne, legume la grătar și risotto și pot aduce noi arome pe care nu le-ați gustat niciodată în aceste alimente.

9. Cele mai bune alimente pe care să le savurați cu șampanie.

De asemenea, nu vă fie frică să experimentați. Stridiile și caviarul sunt fantastice cu șampanie, iar mâncărurile mai casual, cum ar fi cartofii prăjiți, puiul prăjit și brânza sunt la fel de delicioase cu șampania. Șampania iubește alimentele uleioase, sărate și grase, deoarece scot în evidență fructul și prospețimea vinului, așa că alimentele precum burgerii, tacos-urile și homarul sunt posibilități de care cunoscătorii șampaniei se bucură de ani de zile

10. Sărbătoriți în fiecare zi.

Dacă aveți o sticlă de șampanie în frigider, nu așteptați o ocazie specială pentru a vă bucura de ea. Veți vedea că, deschizând sticla respectivă, veți avea ocazia specială. Sărbătoriți viața în fiecare zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *