FOTO! Acțiuni ale polițiștilor botoșăneni în preajma școlilor. Mai mulți elevi prinși că absentau de la ore

În perioada 22-25 februarie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară cu sprijinul celor de ordine publică, au acționat pe raza județului Botoșani, pe linia transportului scolar și siguranței școlare în incinta și în zona adiacentă unităților de învătământ, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de poliție Județean. La activități au participat 84 de efective, fiind verificate 28 de mijloace de transport în comun, legitimate 115 persoane și atenționate cu privire la comportament 28 de persoane. 

De asemenea, au fost instruiți  281 de elevi cu  privire la modul de comportare pe perioada în care se afla la cursuri, precum și în perioada în care se depleasează către și de la unitățile școlare,  iar șapte elevi au fost identificați în proximitatea unităților de învățământ în timp ce absentau de la ore”, a precizat Nenișcu.

Totodată, cu prilejul acestora activități au fost aplicate și 6 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 de lei. Potrivit sursei citate, astfel de acțiuni cu caracter preventiv vor fi desfășurate și în perioada următoare  pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zonele unităților de învățământ și pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com