Scandal! Cum a ajuns o tânără să primească de patru ori mai mult pentru niște servicii de consultanță de la directorul unei școli

Vlad Baba, directorul Şcolii Populare Iaşi, a externalizat şi serviciile de Resurse Umane unei domnişoare, bună prietenă cu cea care preluase serviciile de Contabilitate, scrie reporteris.ro, citat de Ziarul de Iasi. Marina Seicaş e văzută toată ziua în maşina directorului, arată aceeaşi sursă. Ea face pontajele şi calculează concediile la cei 20 de angajaţi ai Şcolii Populare de Arte. 

Pe piaţa serviciilor private, preţul lunar la 20 de oameni este de 600-650 de lei. Vlad Baba plăteşte 2.400 lei/lună. Anterior, el externalizase Contabilitatea pentru 1.700 euro/lună. Dacă mai apar multe domnişoare, Vlad Baba externalizează toată Şcoala Populară.

Pe 15 februarie, la ora 13.47, Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici” a înscris în SICAP o solicitare de contract de „consultanţă HR şi servicii conexe”. Peste 16 minute contractul era adjudecat de către SC Marsei Invest SRL, cu acţionar Marina Seicaş. Contractul, cu o valabilitate de două luni, are valoarea de 4.800 de lei fără TVA, iar firma trebuie să întocmească pontajele de la Şcoala Populară de Arte. Marina Seicaş, originară din Chişinău, este o prietenă de-a contabilei Diana Geantimir. Surse apropiate de Vlad Baba, directorul Şcolii Populare de Arte, spun că Geantimir este cea care i-a „făcut pârtie” lui Seicaş pentru a prinde acest contract. Tânăra basarabeancă lucrase chiar la firma contabilei.

“Ziarul de Iaşi” dezvăluise săptămâna trecută că Diana Geantimir a preluat Contabilitatea de la Şcoala Populară pe un contract de 20.000 de euro/an (1.660 de euro/lună). Pentru firma Omega Expert Accounting SRL, acesta este cel mai mare contract din portofoliu.

Cele două tinere sunt extrem de atrăgătoare, dar aceasta este o prejudecată în contextul obţinerii celor două contracte. Singurul lucru cert este că angajaţii Şcolii Populare îi văd pe Vlad Baba şi Marina Seicaş făcând toată ziua drumuri cu maşina între sediu şi oraş. „Nu ştim exact ce face tânăra la Resurse Umane, este tot timpul plecată cu domnul director, cu maşina”, spun surse din interior. Marina Seicaş, experta în pontaje, şi-a înfiinţat firma cu doar două săptămâni înainte de a obţine contractul de la instituţia condusă de Vlad Baba. Practic, el i-a făcut botezul. Certificatul de înregistrare al societăţii Marsei Invest SRL este datat 28 ianuarie 2021. Contractul cu Şcoala Populară de Arte este obţinut pe 15 februarie.

Tânăra n-a dorit să dea relaţii despre evaluarea serviciilor firmei. „Toate informaţiile le găsiţi la domnul Baba. Aici fac pontaje, programe de HR, contracte, acte adiţionale”, a precizat Marina Seicaş. Firme de contabilitate din Iaşi consultate de REPORTER susţin că serviciile HR la circa 20 de angajaţi se contractează la circa 600-650 de lei/lună, preţ maximal. Vlad Baba plăteşte 2.400 de lei/lună, fără TVA. „Din lipsa personalului (deoarece şcoala dispune doar de o singură persoană angajată în departamentul economic-administrativ), dar şi fiind în imposibilitatea de a scoate posturile la concurs, acestea fiind blocate, am fost nevoiti să externalizăm serviciul de HR, pe bază de contract de colaborare pe perioadă determinată, pentru rezolvarea problemelor economice – resurse umane şi financiare.”, a afirmat Vlad Baba, director Şcoala Populară de Arte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *