Cornel Șfaițer a fost votat „cel mai bun conducător de club”

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) a anunțat câștigătorii Premiilor AFAN 2020, acordate pentru sezonul 2019-2020. Botoșăneanul Cornel Șfaițer a fost votat „Cel mai bun conducător de club” din sezonul 2019- 2020. 

În acest an au votat online fotbaliștii din primele două ligi, respectiv fotbalistele din prima ligă, alături de biroul executiv și echipa AFAN.

Trofeul cel mare, de cel mai bun fotbalist al sezonului trecut, îi revine, conform voturilor, lui Dennis Man, cel care a și fost „răsplătit” recent pentru performanțele lui cu un transfer în Serie A, la Parma. Man este și cel mai bun fotbalist U21. Cel mai bun 11 al sezonului 2019-20 a fost ales următorul: Bălgrădean – Crețu, Vinicius, Burcă, Camora – Olaru, Cicâldău, Moruțan – Man, Koljic, Coman. Cel mai bun fotbalist din liga a doua a fost ales Ovidiu Herea, iar fotbalistul străin al sezonului este Paolo Vinicius.

În fotbalul feminin, premiantele sezonului sunt Margarita Panova (portar), Teodora Meluță (fundaș), Mihaela Ciolacu (mijlocaș), respectiv Laura Rus (atacant). Cel mai bun jucător de futsal a fost în 2019-2020 Mimi Stoica.

La capitolul antrenori, primesc trofeele Dan Petrescu, pentru performanțele cu CFR Cluj din Liga 1 și Europa, respectiv Laszlo Balint, pentru reușitele cu UTA din liga a doua. Cel mai bun arbitru român a fost ales Ovidiu Hațegan, iar cel mai bun conducător de club a fost desemnat Cornel Șfaițer, actualmente la Sepsi OSK.

Lumea fotbalului a desemnat și cei mai buni jurnaliști sportivi. Radu Paraschivescu este cel mai bun jurnalist de presă scrisă, Gabriel Maricescu cel mai bun jurnalist sportiv de radio, iar cel mai bun reporter de teren Eduard Zelgin. În ce privește televiziunile, au fost laureați de la principalele televiziuni de sport: Dan Filoti și Vali Moraru (DigiSport), Dan Udrea (Telekom Sport) și Ioana Cosma (Pro X). Cea mai bună televiziune de sport a fost desemnată Digi Sport.

AFAN  – este organizaţia sindicală a fotbaliştilor profesionişti şi amatori din România,  afiliată pe plan internaţional la FIFPro, iar pe plan naţional – la BNS.

Lista completă a câștigătorilor la Premiile AFAN 2020

Cel mai bun 11

Portar: Cristian Bălgradean

Fundași: Valentin Crețu, Paolo Vinicius, Andrei Burcă, Mario Camora

Mijlocași: Darius Olaru, Alexandru Cicâldău, Olimpiu Moruțan

Atacanți: Dennis Man, Elvir Koljic, Florinel Coman

Cel mai bun fotbalist Liga 2: Ovidiu Herea

Cel mai bun fotbalist U21: Dennis Man

Cel mai bun fotbalist străin din România: Paolo Vinicius

Cel mai bun fotbalist din România: Dennis Man

Cel mai bun antrenor din Liga 1: Dan Petrescu

Cel mai bun antrenor din Liga 2: Laszlo Balint

Cel mai bun portar (fotbal feminin): Margarita Panova

Cel mai bun fundaș (fotbal feminin): Teodora Meluță

Cel mai bun mijlocaș (fotbal feminin): Mihaela Ciolacu

Cel mai bun atacant (fotbal feminin): Laura Rus

Cel mai bun jucător de futsal Mimi Stoica

Cel mai bun arbitru: Ovidiu Hațegan

Cel mai bun conducător de club: Cornel Șfaițer

Cel mai bun jurnalist presa scrisă: Radu Paraschivescu

Cel mai bun reporter de teren: Eduard Zelgin

Cei mai bun realizatori TV: Dan Filoti, Vali Moraru, Dan Udrea, Ioana Cosma

Cea mai buna televiziune de sport: Digi Sport

Cel mai bun jurnalist radio: Gabriel Maricescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *