Incredibil! Ce au putut să facă cei doi oameni ai străzii după ce au fost alungați de patroana de la Botoșani

Foto: Vremea Noua

Trei zile! Atât au rezistat la ferma zootehnică din Botoșani, cei doi frați din Huși, Neculai și Eugen Chiriac, de 56 și respectiv 58 de ani, luați de pe străzi și puși față în față cu un loc de muncă, salariu, cazare și masă asigurată zilnic. Din păcate, cei doi au dovedit că orice activitatea fizică le este străină, nu aveau nicio tragere de inimă și le-au mărturisit celor de la fermă că nu se pricep la nimic. Când au fost trimiși, totuși, să ajute vițeii să se hrănească de la vaci, s-au speriat de animale și au refuzat să mai intre la ele. Au fost apoi puși să spele pe jos, dar le tremura furtunul în mână, întrucât, lipsiți de vlagă, presiunea aproape că îi trântea la pământ. “Poate se vor învăța cu toate, peste câteva zile”, a spus patroana. Numai că cei doi aveau alte “priorități”, scrie Vremea Noua. De pildă, îi cereau întruna bucătăresei “ceva de băut”, iar într-una din zile au reușit să strice o cantitate însemnată de lapte. Concret, au văzut un butoi cu 800 de litri de lapte proaspăt muls și s-au gândit să ia de acolo, pe ascuns, o anumită cantitate. Au găsit prin curte repede un bidon murdar, pe care, pe furiș, l-au băgat direct în acel vas. Cum bidonul fusese cu motorină, toată cantitatea de lapte a fost compromisă. Fapta a pus capac bunăvoinței patroanei din Botoșani, care s-a decis să plătească o mașină, care să-i ducă pe cei doi frați la Huși, val-vârtej. În urmă cu două seri au fost găsiți tot în casa părăsită din Huși, murdari și beți, plângându-se că… le este frig.

Scepticii care au spus că, sub nicio formă, cei doi indivizi nu vor izbuti să se descurce la muncă, la ferma zootehnică din Botoșani, au prevăzut bine. Trei zile și a fost suficient, nu doar pentru ca atât ei, cât și patronii, să se convingă de acest lucru, dar hușenii le-au mai făcut oamenilor și o pagubă de sute de litri de lapte. După ce au fost primiți cu sărmăluțe calde și cazați într-un dormitor curat, încălzit, cu televizor și duș cu apă caldă în permanență, frații Chiriac din Huși au fost nevoiți să dea piept…cu munca. De ea au fugit toată viață, ce-i drept, căci au muncit rar, cu ziua, pe unde s-a putut. Unul dintre ei își amintește că a avut un an, doi lucrați la fosta fabrică de conserve din oraș, dar a trecut atât de mult timp de atunci, încât spune că a uitat perioada exactă. Acum, cei doi hușeni aveau de făcut curat la animale, de verificat aparatele de muls și, de altfel, de făcut treburile care se impuneau într-o fermă cu sute de animale. Ei însă nu puteau face nimic, nici fizic, întrucât viața grea pe care au dus-o și-a pus ampreunta pe ei, dar nici cu dorința prea arzătoare de a lucra nu ieșeau în evidență. Orice activitate primeau, spuneau că e prea greu. Patroana a spus că i-ar fi putut ține până în primăvară și în aceste condiții, însă, când a văzut că cei doi au stricat 800 de litri de lapte, s-a răzgândit: “Asemenea oameni sunt pagubă la casă. Mai mult strică, decât să facă. Mai trebuie alți angajați să stea după ei, să nu ia sau să distrugă ceva pe aici”, a spus proprietara fermei. Ca să scape mai repede de ei, patroana a plătit o mașină, care să-i ducă de unde au venit.

După 4 zile de când au plecat din Huși, cu mare determinare că vor munci ca niciodată și vor lua pe merit o leafă de 2500 de lei, cei doi frați, Neculai și Eugen Chiriac, au fost de găsit în interiorul aceleiași case părăsite din zona podului de la Ralea, flămânzi, beți și plângându-se că le e frig. “Nu poți face dintr-un om, care zeci de ani a hălăduit pe străzi, nu poți face un om gospodar, harnic. Dacă te înveți leneș, cu pomană, cu băutură, greu te mai schimbi. Ei au aproape 60 de ani, când să se mai transforme și să se îndrepte. Pentru ei, căutatul pe la container, dormitul prin cimitir, pe stradă, sunt lucruri normale, din păcate. Oricum, tot respectul pentru cei care au vrut să schimbe ceva în viața lor, să îi salveze. Tot respectul pentru doamna din Botoșani, care le-a dat o șansă. Mai bine se duceau alți vasluieni, care ar fi muncit și ar fi apreciat salariul și condițiile, că sunt mulți doritori”, au spus cei care îi cunosc bine pe frații Chiriac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *