Doi frați, care trăiau pe străzi și prin cimitire, au fost angajați de o femeie de afaceri din Botoșani. Le-a oferit mâncare, cazare, dar și salariu

Foto: Vremea Noua

Doi frați, oameni ai străzii, din Huși, județul Vaslui, care dormeau pe străzi, prin case părăsite și prin diverse adăposturi, au fost angajați de o femeie de afaceri din Botoșani. Neculai și eugen Chiriac au primit de muncă la o fermă cu sute de animale. Aici au găsit condiții bune de cazare, căldură, televizor, masă asigurată și leafa promisă de 2.500 lei pe lună, potrivit Vremeanoua.ro. Frații de la Huși au părut bucuroși de primire, mai ales că angajații de acolo i-au pus mai întâi la masă, servindu-i cu sărmăluțe calde. S-au uitat cam lung, ce-i drept, la animalele de care vor trebuie să aibă grijă, dar și-au luat posturile în primire.

De dus la Botoșani, i-a dus cu mașina Marin Lila, bărbatul care face, într-o notă mai personală, un fel de voluntariat în diverse cazuri cu probleme sociale.

“Foarte bune sunt condițiile aici. Au o cazare bună. Au dormitor cu căldură, curat. În dormitor au televizor. Pot mânca în bucătărie, au duș să se spele, ca să nu umble murdari cum umbă acum. Doamna patroană a spus că le dă 2500 lei pe lună, numai să muncească, să fie harnici și de înțeles. Nu știu dacă ei vor sta liniștiți acolo”, spune, pentru sursa citată, hușeanul.

Cei doi frați, Neculai și Eugen Chiriac, cu vârste de 56 și respectiv 58 de ani, sunt cunoscuți în oraș ca “boschetari”. Ani la rând au stat pe străzi. S-au mai aciuat o bună perioadă în casa unei femei din cartierul Dric, dar cum aceasta a decedat, cei doi au ajuns iar pe drumuri. S-au mutat în cimitir și și-au făcut culcuș peste niște morminte. Vestea că bărbații s-au cazat printre cruci a stârnit rumoare, astfel că a intervenit Primăria și i-a luat pe cei doi, pentru a-i duce la un adăpost pentru oameni ai străzii. De acolo, spun cunoscuții, frații Chiriac au decis să plece. După o altă perioadă petrecută pe străzi, au găsit o casă părăsită, în ruină. Când temeraturile erau de – 10 grade Celsius, cei doi au fost găsiți dormind acolo, peste niște rufe murdare, adunate de la containerele din oraș. Povestea lor a ajuns pe internet, iar o patroană din Botoșani a spus că, dacă cei doi vor să intre în rând cu lumea și să muncească pentru un trai mai bun, le dă o șansă. Îi ia la muncă în ferma sa zootehnică, le dă leafă, cazare și masă. Acum cei doi au ajuns la ferma din Botoșani. Rămâne de văzut dacă se vor apuca de muncă sau vor reveni de unde au plecat.

Gest exemplu! Un om al străzii din Botoșani a fost angajat de o firmă de curierat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com