Laborator construit din temelii la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. La cât se ridică investiția

Consiliul Județean va construi o clădire pentru un Laborator Microbiologie Boli Infecțioase pentru Biologie Moleculară RTPCR, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. În prezent, în structura Spitalului Județean este integrat un laborator pentru biologie moleculară RT-PCR provizoriu, într-o clădire ce aparține Secției Infecțioase, care nu dispune de spațiul necesar de desfășurare a activităților, provocând o serie de disfuncționalități. Astfel, spațiile destinate personalului, preluării și prelucrării probelor, depozitării reactanților și cele pentru deșeuri sunt improprii, amplasate într-o zonă cu suprafața restrânsă, în cadrul căreia nu se pot asigura circuitele necesare funcționării laboratorului în parametrii, ceea ce duce la o eficiență scăzută și imposibilitatea de a satisface în mod corespunzător cerințele prevăzute, se arată într-un raport al CJ Botoșani.

Având în vedere situația existentă, faptul că în ultima perioadă a crescut adresabilitatea către servicii medicale de această specialitate și ținând cont că pacienții vor putea beneficia de investigații complete în cadrul spitalului, se consideră imperativă edificarea laboratorului într-un corp de clădire nou, alocând astfel spații corespunzătoare, care să asigure cadrelor medicale un cadru propice de exercitare a activităților. Realizarea obiectivului de investiții se justifică și prin faptul că noul laborator va aduce beneficii atât în cadrul spitalului – completând pachetul de servicii medicale puse la dispoziție de către unitatea medicală, cât și la nivel de municipiu – deservind și cererile din afara spitalului de prelucrare a probelor biologice”, se mai arată în rapotul CJ.

Clădirea propusă va fi amplasată în incinta Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani– Secția Infecțioase, în zona verde pietonală dintre clădirile existente.  Realizarea obiectivului de investiţii, presupune construirea clădirii laboratorului pentru biologie moleculară RT-PCR cu regim de înălțime P (parter),  cu suprafața construită de 232.19 mp.  Valoarea totală a investiţiei este de 1.673.687,00 lei (fără TVA). Proiectul de hotărâre privind costrucția acestui obiectiv va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Județean din luna februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *