Doliu în sănătate! Un reputat medic s-a stins din viață. Punea mare accent pe credința în Dumnezeu în tratamente

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi au anunţat ieri, 18 februarie 2021, că medicul psihiatru Lăcrămioara Fărcăşel s-a stins din viaţă. Medicul psihiatru Lăcrămioara Fărcăşel punea un mare accent pe credinţa în Dumnezeu în tratamente, scrie Ziarul de Iasi.

„Doctor, mamă, soţie, dar mai ales un om de o nobleţe sufletească şi un altruism ieşite din tipare. Decenii întregi de muncă şi dedicaţie în servicii grele de acuţi, ca II Bărbaţi, apoi în cabinet, unde a continuat să desfacă şi să «panseze» rănile sufleteşti ale celor care i-au căutat sfatul şi recomandările. Cu toţii, alături de familia sa minunată, îi vom păstra amintirea purităţii şi a sufletului angelic, de om binecuvântat cu o mistuitoare căldură şi profundă înţelegere interioară a psihicului uman“, au transmis aceştia.

Într-un reportaj realizat de Doxologia.ro în urmă cu mai mulţi, medicul psihiatru Lăcrămioara Fărcăşel sublinia cât de importantă este legătura cu Dumnezeu în tratamentul bolnavilor cu afecţiuni psihiatrice.

„Ca medic psihiatru, ai nevoie de Dumnezeu pentru a şti ce să-i spui unui pacient care poate să-şi ia viaţa sau poate să ia viaţa altuia. Legătura cu Dumnezeu şi speranţa că Dumnezeu îl va ajuta există la fiecare om, chiar şi la cei ce sunt la regimuri supravegheate, cu afecţiuni majore, cu schizofrenie, cu epilepsie. Spun acest lucru pentru că niciodată nu am vazut un bolnav aici în spital care atunci când vine părintele să nu se închine, să nu îngenuncheze, să nu sărute crucea“, spunea medicul în articolul realizat de Doxologia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *