Noua listă a țărilor cu risc ridicat. Se intră în carantină din peste 60 de state!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat vineri noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, numărul statelor de risc ajungând la 60. CNSU a decis să scoată Germania din zona galbenă, astfel că cei care vin în România din acest stat nu vor mai sta în carantină.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 19.02.2021, Hotărârea numărul 11.Prin această Hotărâre a fost actualizată lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis CNSU într-o informare de presă. rin decizie a fost actualizată lista țărilor, zonelor și teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din acestea. Pe listă se află următoarele state: Muntenegru, Cehia, Insulele Turks si Caicos, Israel, San Marino, Monaco, Andorra, Seychelles, Estonia, Slovenia, Saint Lucia, Portugalia, Bahrain, Liban, Spania, Letonia, Albania, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent si Grenadines, Aruba, Statele Unite ale Americii, Guernsey, Franța, Suedia, Malta, Serbia, Maldive, Luxemburg, Puerto Rico, Marea Britanie, Gibraltar, Sint Maarten, Brazilia, Kuweit, Peru, Olanda, Lituania, Panama, Italia, Irlanda, Insulele Falkland, Republica Moldova, Chile, Barbados, Belgia, Belarus, Antigua si Barbuda, Austria, Argentina, Macedonia de Nord, Elveția, Uruguay, Polonia, Ungaria, Qatar, Palestine, Iordania, Columbia, Georgia, Cipru și Africa de Sud.

Lista integrală poate fi consultată aici.

Testul PCR negativ rămâne obligatoriu

Testul PCR negativ rămâne obligatoriu de prezentat la îmbarcarea în avion sau autocar, pentru cei care vin din statele incluse pe lista galbenă, iar carantina se reduce la 10 zile. Amintim că testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut COVID. De asemenea, persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și intră în carantină la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Sursa: antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *