Topul locurilor unice de vizitat în România

Romania e o tara minunata cand vorbim de locurile pe care le poti vizita. Ea te incanta cu tot felul de obiective turistice absolut superbe. Multe dintre ele sunt unice in lume. Pe unele dintre ele ti le vom prezenta in cele ce urmeaza.

 

  1. Pestera Coliboaia

Acest loc se afla in judetul Bihor, mai exact in Valea Sighistelului. Ea are o lungime de 750 de metri, o adancime de peste 22 metri si se afla situata la o altitudine de 1903 metri.

Aceasta formatiune a fost descoperita in anul 1903 pe teritoriul tarii noastre. Ce e unic aici e faptul ca in interiorul ei se afla desene care se spune ca ar avea o vechime de 35.000 de ani, fiind din epoca preistorica. Picturile din aceasta pestera infatiseaza animale. Exista si cateva gravuri, iar pe sol se afla oase vechi provenite de la ursi.

Daca ajungi aici, trebuie sa stii ca zona in care se afla picturile nu este accesibila publicului, ci se afla sub protectie. Oricum este greu de ajuns la ea, deoarece trebuie sa treci pe sub apa.

Pentru a ajunge la Pestera Coliboaia trebuie sa mergi pe drumul judetean care leaga Beius de Sighisel. Pe valea Sighistelului, in amonte, va trebui sa urci pe o poteca pentru 5 km. Se recomanda doar vizitele facute de catre speologii experimentati.

 

  1. Cascada Bigar

Aceasta cascada se afla in judetul Caras Severin, in valea Minisului care apartine Parcului National Cheile Nerei. Chiar daca are o inaltime de doar 9 metri, are un aspect foarte placut, deoarece e acoperita de un muschi verde si astfel contrastul este unul interesant si uimitor.

In anul 2013, aceasta cascada a fost votata ca fiind cea mai frumoasa din lume. Apa care o formeaza vine dintr-un parau subteran ce iese apoi de sub o stanca ce are o inaltime de peste 50 metri. Apa este una foarte curata, puritatea ei fiind foarte rara.

 

  1. Pestera cu Oase

In judetul Caras Severin, pe langa Anina, se afla Pestera cu Oase. Aceasta e formata din 12 galerii carstice si e renumita pentru faptul ca in interiorul ei se gasesc oase provenite de la indivizi care au trait acum peste 35.000 de mii de ani.

Ramasitele de aici se pare ca ar proveni de la trei indivizi carora cercetatorii le-au dat numele de Oase 1, Oase 2 si Oase 3.

In 2015, in urma unor analize ADN s-a descoperit ca Oase 1 ar fi fost un barbat ce avea un stramos Homo neanderthalensis (specie de oameni arhaici, care a locuit in Eurasia acum 430.000 de ani).

 

  1. Podul lui Dumnezeu

Acest loc se afla in judetul Mehedinti, in Ponoarele. El are o lungime de 30 de metri, o latime de 13 metri si o inaltime de 22 metri.

Ce este deosebit la acest pod? Faptul ca este o formatiune naturala. Este a doua ca marime din Europa, dar singura din lume pe care se circula cu vehicule, inclusiv cu cele de mare tonaj.

Podul acesta e realizat din calcar stratificat, acesta fiind dispus in bancuri de 1-2 metri. Este o adevarata frumuste si este plin de legende. Unii spun ca aici locuia Dracul, altii relateaza ca el ar fi construit de Dumnezeu pentru a-l ajuta pe Sfantul Nicodim sa ajunga la Tismana, altii spun ca ar fi opera lui Hercule.

 

  1. Pestera Topolnita

Un alt loc unic in lume este aceasta pestera care se afla in judetul Mehedinti. Ea este deosebita prin faptul ca aici se gasesc formatiuni care nu mai sunt intalnite nicaieri in lume. Ea este o forma carstica de mari dimensiuni, care are galerii gigantice si spectaculoase.

Aceasta pestera masoara aproximativ 11.000 de metri, din acest punct de vedere fiind a 17-a din lume si a 2-a din Romania. Ea are galerii dispuse pe 5 etaje, iar cea mai spectaculoasa este Galeria Racovita, care are 1570 de metri. In aceste locuri au fost descoperite de-a lungul timpului si urme din epoca neolitica.

Acest loc poate fi vizitat o singura data pe an, in a treia duminica din luna august, doar cu ajutorul ghizilor. In celelalte zile, pentru a o putea vizita ai nevoie de aprobare de la Academia Romana.

 

Aceste locuri sunt minunate si merita vazute macar o data in viata. Romania este o tara frumoasa care-ti ofera obiective demne de apreciat pe tot teritoriul ei, daca nu vrei sa parcurgi distante prea mari.

Pe https://subclardeluna.ro/ poti sa intri pentru a descoperi si alte zone fascinante de la noi din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com