UTA-FC Botoșani, în pericol de amânare: cinci cazuri de COVID-19 la o echipă

UTA a raportat alte 3 cazuri de coronavirus, multe dintre testele arădenilor sunt neconcludente, iar partida cu FC Botoșani e în pericol. Florin Iacob (27 de ani, portar), Simos Roumpoulakos (29, fundaș stânga) și Alexandru Benga (31, stoper) au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Ultimul era suspendat pentru jocul cu FC Botoșani, din runda #24 a Ligii 1. Antrenorul Laszlo Balint și mijlocașul Sorin Buștea au fost și ei confirmați cu virusul zilele trecute. Problema cea mai mare constă în faptul că multe dintre testele arădenilor sunt neconcludente și trebuie repetate. Înainte de testarea PCR la care cei 3 de mai sus au ieșit pozitiv, fotbaliștii efectuaseră teste rapide, conform cărora mai mulți aveau coronavirus.  Azi, cei cu teste neconcludente vor repeta analizele și sunt șanse ca și aceștia să fie pozitivi. Astfel, confruntarea UTA – FC Botoșani (luni, ora 17:30) ar putea fi reprogramată.

Conform regulamentului, meciul poate fi amânat o singură dată, dar nu poate fi programat mai devreme de 7 zile de la data inițială. Iar în cazul în care nu se va putea juca la data la care e reprogramat, atunci echipa din cauza căreia s-a amânat, aici fiind vorba despre UTA, va pierde la „masa verde” cu 0-3.

Conform protocolului medical și de desfășurare a competiției, votat în Comitetul Executiv, o echipă dispută un meci dacă are valizi cel puțin 13 jucători, dintre care obligatoriu un portar.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *