Agricultor din Botoșani amendat de Garda de Mediu cu 90.000 lei. Pentru ce a fost sancționat

Un agricultor din Botoșani a primit o amendă de 90.000 lei de la Garda de Mediu în urma unui control la ferma pomicolă pe care o deține la Dracșani.  În urma unei sesizări, comisari ai Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Botoșani, împreună cu reprezentați ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate Serviciul Teritorial Botoșani au verificat ferma amplasată în „situl NATURA 2000 ROSPA 0156 Iazul Mare Stăuceni-Dracșani” desemnat pentru a asigura starea de conservare a 17 specii de păsări sălbatice. 

Controlul a arătat că agricultorul  desfășura activitatea de mecanizare – chimizare și protecție fitosanitară precum și lucrări de irigații fără a solicita și obține autorizție de mediu.

În cursul anului 2019 operatorul economic a realizat o investiție constând în lucrări de captare a apei din acumularea Dracșani pentru care nu a pus la dispoziție organelor de control acordul de mediu/decizia etapei de încadrare, conform Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice sau private asupra mediului. Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 lei și sancțiunea complementară de desființare a lucrărilor efectuate și aducerea terenului la starea inițială”, spun reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

One thought on “Agricultor din Botoșani amendat de Garda de Mediu cu 90.000 lei. Pentru ce a fost sancționat

  1. Lucrări de captare a apei erau făcute din2007 și nu necesitau autorizație din partea mediului
    dar corupția din instituțiile statului ar vrea sa mai dea in cap unui investitor care a creat niste locuri de munca, contribuții la bugetul local, smd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *