Tânăr din Botoșani, condamnat pentru șantajarea unui pădurar. L-a amenințat că publică pe internet imagini compromițătoare cu acesta

Un tânăr din Botoșani a fost condamnat pentru şantaj, după ce împreună cu un prieten a şantajat un pădurar că va publica pe internet imagini cu partide de sex dintre el şi amanta sa.

Marius Vasilachi a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru șantaj, însă, pentru că mai avea o condamnare din 2014, magistrații au decis ca acesta să stea după gratii timp de patru ani.

Vasilachi și prietenul său, Alexandru Axinte, au aflat de aventurile pădurarului chiar de la soţul femeii cu care acesta se culca. Iniţial,  Vasilachi a contactat-o pe soţia pădurarului şi i-a spus de aventurile soţului şi cum aceasta l-a respins a plănuit să îl şantajeze pe pădurar.

L-au contactat şi i-au cerut 5.000 de lei, iar pădurarul s-a dus la Poliţie şi a organizat un flagrant. La întâlnirea cu victima s-a dus doar Alexandru Axinte, iar pădurarul i-a înmânat 900 de lei în schimbul unui CD. Tânărul a fost reţinut, iar ulterior s-a descoperit că pe CD nu erau imagini compromiţătoare, ci muzică.

Alexandru Axinte a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare tot pentru şantaj.

Iată decizia inițială a Judecătoriei Botoșani dată de 18 aprilie 2019 și rămasă definitivă prin sentința din 3 februarie 2021 a Curții de Apel Suceava:

Condamnă inculpatul Vasilachi Marius, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj prevăzută şi pedepsită de art. 207 alin. 2 şi 3 Cod penal, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare. În temeiul art. 15 din Legea nr. 187/2012 rportat la art. 83 alin. 1 Cod penal/1968 revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 (un) an închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 1667/20.05.2014 a Judecătoriei Botoşani (definitivă prin neapelare la 4.06.2014) şi adiţionează această pedeapsă la cea aplicată prin prezenta sentinţă penală inculpatul urmând a executa pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare cu executare în regim de detenţie. Admite, în parte, acţiunea civilă alăturată procesului penal de către partea civilă Dancu Dumitru şi obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 10.000 (zece mii) lei cu titlu de daune morale, respingând restul pretenţiilor civile solicitate ca nefondate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *