FOTO Doi tineri din Botoșani și-au făcut cultură de cannabis în podul unei case. Astăzi și-au aflat pedeapsa

Doi tineri din județul Botoșani, care și-au înființat o cultură de cannabis în podul unei case, apoi au început să-și caute clienți, au fost condamnați, miercuri, de Tribunalul Botoșani. Cosmin George Curtean și Ionuț Alexandru Bulhac au primit câte trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere. Decizia nu este definitivă.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Botoșani au efectuat, duminică, 25 octombrie 2020, 5 percheziții domiciliare în orașul Darabani, județul Botoșani, în cadrul unei acțiuni pentru combaterea traficului de droguri. Ei au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite pentru comiterea infracțiunii de cultivarea, producerea și deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea vânzării.

În urma perchezițiilor, a fost ridicat aproximativ un kilogram de cannabis, precum și diverse ustensile utilizate pentru realizarea vânzării drogurilor de risc, printre care și un cântar electronic.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada martie – octombrie 2020, doi tineri, de 21 și 25 de ani, ar fi procurat semințe de cannabis și ar fi înființat o cultură, pe care ar fi îngrijit-o până în cursul lunii octombrie, când ar fi recoltat-o și ar fi pus-o în podul unui imobil.

Aceștia ar fi înființat cultura în scopul obținerii de inflorescențe de cannabis, destinate comercializării către diverși consumatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *