Conturile Nova Apaserv au fost deblocate. Directorul societății: Nu înseamnă că problemele s-au rezolvat. Este o gură de aer pentru societate

Directorul Nova Apaserv Botoșani, Gabriel Cârlan, susține că s-a reușit deblocarea conturilor societății, după o discuție cu reprezentanții firmei Aquaterm, la care operatorul de apă are datorii, și că urmează să fie achitate și salariile angajaților. Cârlan a declarat că totodată s-a plătit un milion de lei către EON și s-au achitat sume către alți furnizori la care societatea avea datorii. 

Conform înțelegerii verbale cu Consiliul de Administrație, am spus că încerc să rezolv prima problema, cu deblocarea conturilor, ca să putem trage o gură de aer. S-a întâmplat. Am avut o discuție cu firma cu care suntem în dispută și am ajuns la o înțelegere cu o eșalonare până la epuizarea sumei în dispută. Mai sunt încă peste 2 milioane lei. Sunt bani care pleacă de la clienți direct la ei. Firma încasează prin executor. Este o gură de aer luată de societate. Astăzi (nr. miercuri) dăm alariile. Am plătit EON, unde eram în pericol să ne taie curentul. Am dat un milion lei și mai avem 6-7 milioane lei către EON,  am plătit la ANAF și la o serie de furnizori din datorii.  E un pas”, a declarat Gabriel Cârlan.

Cârlan  a atras însă atenția că problemele societății nu au fost rezolvate.

Nu înseamnă că problemele societății s-au rezolvat. Este o gură de aer pentru societate. Trebuie să luăm de undeva niște bani măcar cât am dat la Aquaterm să putem duce activitatea în continuare și după aia niște sume ca să acopere istoricul de patru ani în urmă”, a precizat Cârlan. Potrivit acestuia, societatea mai are încă un cont blocat cu BCR.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *