Doliu în teatrul românesc. Un cunoscut actor, originar din Botoșani, a murit la vârsta de 53 de ani

Unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți actori români, Lucian Pînzaru, a părăsit scena vieții la vârsta de doar 53 de ani. Anunțul decesului cunoscutului actor a fost făcut de Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” din Galați, unde Lucian Pînzaru activa de peste 25 de ani. Actorul  Lucian Pînzaru a jucat peste 25 de ani pe scena Teatrului Dramatic din Galați. Colegii spun despre Lucian Pînzaru că a fost un artist-reper, un devotat al teatrului, un om care și-a făcut meseria atent, precis, fără jumătăți de măsură, după cum notează presa locală.  

Lucian Pînzaru era născut pe 19 ianuarie 1968, în localitatea Dorohoi din județul Botoșani, iar debutul lui Lucian Pînzaru pe scena Dramaticului gălățean a avut loc în anul 1995. Trupul actorului va fi incinerat joi, 18 februarie, la București. Din dorința actorului, cenușa sa va fi împrăștiată pe Dunăre, la Galați.

” Teatrul din Galați este azi în doliu! Avem cu toții un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne strangulează și ne amestecă gândurile, stările, sentimentele… Suntem, împreună, strâns legați de o mare și copleșitoare tristețe! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăția lui interioară, el, Lucian, ne părăsește acum, lăsându-ne cu sufletele șchioape„, este mesajul emoționant al actorulor gălățeni. 

Teatrul din Galați mai transmite că a fost onorat că „Lucian a ales să împartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici”. „Ne gândim că Lucian a trăit așa cum a vrut- și a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul și pe oamenii din el, să respecte și să onoreze fără cusur publicul, care i-a răsplătit munca și talentul timp de peste 25 de ani”, se mai spune într-un mesaj publicat pe pagina Teatrului Dramatic Galați.

Sursa: Stirile Kanal D

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *