Olimpiada naţională şi selecţia loturilor reprezentative de informatică se vor organiza de la Botoşani

Olimpiada naţională şi selecţia loturilor reprezentative de informatică se vor organiza de la Botoşani prin intermediul Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, potrivit unui comunicat al Colegiului Național ”A.T.Laurian. Printre membrii fondatori ai asociației se numără și botoşănenii Adrian Panaete, Petru Simion Opriţa şi Sorinel Vasile Ştefănescu. Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani, Adrian Panaete este profesor la Colegiul Naţional „A.T.Laurian” şi team-leader al loturilor naţionale de informatică din ultimii ani, Simion Opriţa este profesor la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, coordonator al Comisiei Tehnice a Olimpiadelor, în timp ce Sorinel Ştefănescu este economist și lucrează în mediul privat, într-o firmă de prestigiu din capitală, și care a coordonat procedurile de înființare a asociației. Alături de cei trei în SEPI activează, ca membri, profesori de informatică din ţară care au mai fost implicaţi în selecţia şi pregătirea loturilor româneşti, dar şi foşti olimpici naţionali şi internaţionali ce acum sunt studenţi la facultăţi de top din ţară şi străinătate, se mai precizează în documentul Colegiului Laurian.

Unul dintre obiectivele profesorilor botoșăneni este organizarea
 Olimpiadei Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică
, care să suplinească lipsa în acest an a etapelor Olimpiadei de Informatică și a Taberelor de Lot Național. În acest sens maeştrii au creat şi testat o platformă online care să susțină un concurs cu câteva sute de participanți simultan. Olimpiada se va desfășura în mai multe etape, în perioada martie-aprilie 2021, fiind dat startul la înscrieri. Cel de-al proiect SEPI este concursul InfoPro care se află deja la a patra ediţie şi care a permis racordarea tinerilor informaticieni la mediul competițional pe parcursul ultimelor luni. „InfoPro s-a dorit a fi semnalul dat unei mai largi categorii de elevi pentru a le readuce încrederea că lucrurile nu stau pe loc la noi și că totul va fi bine.”, a declarat profesorul Adrian Panaete. 

Anul trecut actualii membri ai SEPI au organizat selecţia în scopul formării echipelor care ne-au reprezentat la competițiile internaționale. Rezultatele au constat în 17 medalii, din care 3 de aur, 8 de argint și 6 de bronz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *