Vești bune! Toate drumurile județene din Botoșani au fost deblocate. Drumarii transmit, totuși, un avertisment pentru șoferi

Toate drumurile județene din Botoșani care au fost afectate de viscol au fost deschise circulației începând cu ora 20.00. Drumarii au reușit să le deblocheze, însă, cu toate acestea, aceștia atrag atenția că viscolul încă nu s-a oprit și că pe anumite porțiuni se circulă pe un singur fir.

Sulurile de zăpadă formate de vântul puternic pot crea noi dopuri, motiv pentru care autoritățile recomandă ca șoferii să nu pornească la drum decât dacă este o urgență.

De aceea, dacă amânarea deplasării nu este posibilă, mai ales pe timpul nopții, este recomandat ca șoferii să se intereseze care sunt condițiile de trafic. Starea drumurilor județene poate fi aflată apelând numărul de telefon 0231/510.792.

De asemenea, este recomandat ca autovehiculele să fie echipate corespunzător pentru iarnă, să aibă combustibil în rezervor și sistemul de încălzire să fie funcțional.

Până la ora 21:00, județul se va afla sub avertizare de tip Cod Galben de viscol, iar până luni dimineață, la ora 10:00, sub avertizare Cod Galben de ger. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10ºC și se vor încadra, în general, între -18ºC și -8ºC. Acum, la Botoșani se înregistrează -7ºC, temperatură care este resimțită, din cauza viscolului, ca fiind de -14ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com