FOTO Bătrâni singuri și neajutorați din județ, ajutați de Simona Elena și alți voluntari. „Nici vremea rea, nici viscolul, nici drumurile necurățate nu ne stau în cale să ajutăm”

Polițista de frontieră Simona Elena și alți voluntari au demarat o campanie de ajutorare a bătrânilor singuri, în această perioadă, care nu se pot deplasa să își achiziționeze cele necesare și stau în frig. Viscolul a făcut ca mai multe drumuri din județul Botoșani să fie impracticabile, dar Simona Elena a reușit să ajungă la mai mulți bătrâni care aveau nevoie de ajutor. Nu a ajuns la Havârna, așa că a apelat la mai mulți voluntari din zonă pentru a sări în ajutor, dar și la autoritățile locale. Ea spune că a fost sunată să ajute bătrâni cu alimente sau cu lemne de foc.

Nici vremea rea, nici viscolul, nici drumurile necuratate, nici macar sulurile de zapada nu ne stau în cale sa ajutam și să ajungem la bătrânii care au atata nevoie de noi…Fac un apel la voi oameni cu inima mare și va rog sa mergeți în aceste vremuri la bătrâni de lângă voi, sa vedeti daca au lemne de foc duse în case, apa sau pâine că sa numai vorbim de alimente și cele necesare vieții”, spune Simona Elena.

 

Vieru Maria din satul Garbeni, comuna Havârna locuiește lângă fostul magazin sătesc detinut în prezent de o familie, care a ajutat-o cu lemne și alimente. Bunicuta are o pensie mică pe care i-o ia fiul ei, dar acesta vine foarte rar la ea. Bunicuta are nevoie de haine curate, lenjerii, perne, pături si alimente.

Tot la Havârna, Raus Elena, care nu are copii, și de care are grija o femeie din sat, are nevoie de ajutor: pampers mărimea M-L, și alimente. De asemenea, Ghiță Andrianu a primti de la primarul comunei Havârna, Rodica Baltă, lemne.
 
Am apelat și colaborez inclusiv cu autoritățile locale și așa am descoperit-o pe doamna primar a comunei Havarna- Balta Rodica care a luat inițiativa, pe care o felicit care a ajuns cu lemne și alimente la cei care aveau atata nevoie.Nu credea că există asemenea cazuri la ea în comuna fiind numită de curand primar. A rămas inmarmurita de suferința unora și a spus că va face tot ce ii sta in putinta sa mai schimbe lucrurile in bine în comuna și să-i ajute pe cei nevoiasi. Dacă puteti sa ajutati aceste două bunicute și nu numai, nu ezitați să ajungeți personal la ele, sa ma contactați, sau luati legatura cu Irina Gheorghiu care deja s-a apucat de aseara sa strângă pentru bunicute cele necesare printr-o postare anonimă și căreia îi multumesc din inima pentru tot ce face”, spune Simona Elena.
Simona Elena: 0762225673
Irina Gheorghiu: 0799743377

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *