Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Mavromati”, modernizată cu 6,7 milioane lei. Ce firmă va realiza lucrarea

Cntractul de execuție a lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a fost semnat, vineri, de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Investiția va fi realizată cu fonduri europene și are o valoare de 6,7 milioane de lei, potrivit unui comunicat remis de CJ Botoșani. Contribuția autorității locale este de 135 de mii de lei

  „Modernizarea Unității de Primiri Urgențe este una dintre marile provocări, dacă ținem cont de contextul epidemiologic actual. Săptămămâna viitoare, la Botoșani, vor veni reprezentanți ai constructorului, care împreună cu specialiștii Consiliului Județean, medicii din cadrul UPU și reprezentanți ai autorităților care gestionează acțiunile privind combaterea pandemiei de Covid-19 la nivel local vor căuta soluții pentru ca lucrările de modernizare să nu afecteze capacitatea de răspuns la problemele generate de virusul SARS-CoV-2”, a declarat Doina Federovici.

Lucrările de construcție au fost adjudecate la licitație de către o asociere condusă de către firma ieșeană Conest.

  Modernizarea Unității de Primiri Urgențe presupune extinderea cu o nouă clădire. Aceasta va avea o suprafață de 324,6 metri pătrați și un regim de înălțime P+1. De asemenea, va fi modernizat Corpul A al Unități de Primire Urgențe, unde se va monta și o copertină de 240,5 metri pătrați și se vor achiziționa echipamente medicale performante, dispozitive medicale, mobilier, se mai precizează în informarea CJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *