Inspectoratul de Jandarmi Judeţean recrutează candidaţi pentru școlile de subofițeri. Vezi când încep înscrierile și locurile disponibile!

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va desfăşura activităţi de recrutare  a candidaţilor pentru  admiterea în instituțiile de învățământ pe locurile destinate formării inițiale a cadrelor militare ale Jandarmeriei Române. Pentru cei interesați de o carieră în Jandarmeria Română, în perioada februarie-aprilie a.c. se organizează o nouă sesiune de admitere în vederea ocupării celor 400 de locuri disponibile în cele două unități de învățământ postliceal care formează subofițeri jandarmi, respectiv:
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, cu un număr total de 200 locuri, din care 155 alocate Jandarmeriei Române (din care 4 locuri pentru romi și 2 locuri pentru alte minorități), 25 alocate S.I.E. și 20 alocate S.P.P.;
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, cu un număr total de 200 de locuri, din care 175 alocate Jandarmeriei Române (din care 4 locuri pentru romi și 2 locuri pentru alte minorități) și 25 S.I.E.
Înscrierea candidaţilor se va face în perioada 15-28 februarie 2021, de LUNI până VINERI, între orele 09.00 – 12.00 și 13.00 – 15.00,  la sediul inspectoratului din municipiul Botoşani, str. I.C. Brătianu, nr. 110-112, jud. Botoşani.
La înscriere, candidaților li se atribuie un cod unic de identificare care va fi folosit pe întreaga procedură de concurs. Codul unic de identificare atribuit, precum și centrul zonal la care este arondat, se menționează în scris, în cererea de înscriere, de către persoana cu sarcini de recrutare, iar candidatul ia cunoștință de acestea pe bază de semnătură.
Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală. Depunerea dosarelor de candidat în volum complet se va face de LUNI până VINERI, între orele 09.00 – 12.00 și 13.00 – 15.00, la sediul inspectoratului din municipiul Botoşani, str. I.C. Brătianu, nr. 110-112, jud. Botoşani ,până la data de 10  martie 2021.
Activitățile se vor desfășura cu respectarea tuturor regulilor în vigoare stabilite la nivel național și local în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID -19 (distanțare fizică, portul măștii, etc). Cererile de înscriere, declarații și modele documente (adeverință medicală, autobiografie, tabel rude, etc), vor fi înmânate candidatului la sediul unității noastre, în momentul solicitării înscrierii la concurs.
Informațiile necesare privind condițiile legale și criteriile specifice, documentele necesare, evaluarea psihologică/medicală, tematica și bibliografia,  susținerea probelor de admitere, contestațiile și afișarea rezultatelor finale sunt postate pe site-ul inspectoratului – www.jandarmeriabotosani.ro, secțiunea ,,Despre instituție” / ,,Carieră” / ,,ANUNȚ privind activitățile de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ pe locurile destinate formării inițiale a cadrelor militare ale Jandarmeriei Române”.
Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc și pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala, precum și pe și pe site-urile fiecărei instituții de învățământ:
-Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, www.scoaladragasani.ro;
-Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, www.jandarmeriafalticeni.ro.
După fiecare probă de concurs, școlile vor publica pe site-urile proprii rezultatele obținute de candidați.
Pentru relaţii suplimentare, apelaţi numărul de  telefon 0231/511533 (interior 24527),  iar pentru înscriere vă aşteptăm la sediul inspectoratului din municipiul Botoșani, strada I.C. Brătianu, nr. 110-112.

Sursa: comunicat Inspectoratul de Jandarmi Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *