FOTO Drumuri ca sticla într-o comună din Botoșani. „Taxele și impozitele locale pentru ce le mai plătim?”

În comuna Hudești, drumurile sunt ca sticla din cauza poleiului. Localnicii se plâng că autoritățile nu au intervenit cu nimic și abia pot circula. Ei spun că nici nu pot merge pe șosele, iar cu mașina patinează. Oamenii sunt revoltați că sunt nevoiți să circule în astfel de condiții deși plătesc taxele și impozitele.

„Taxele și impozitele pentru ce le mai plătim, pentru salarii?”, se întreabă, revoltat, un localnic.

În comuna asta, nesimțirea a luat locul responsabilității! Pe bune acum….mă adresez celor “de sus”, celor responsabili, voi chiar nu vă dați seama la ce pericole ne expuneți? Aș depune plângere, dar știu deja că aveți “relații” peste tot. Să vă fie rușine de bunicii din satul ăsta, dacă nu vă e de ăștia tineri…sau măcar de Dumnezeu”, spune o altă localnică.

Codul galben de ger și viscol, reactualizat de meteorologi

Meteorologii au reactualizat, vineri, avertizarea meteo de cod galben de vreme rea pentru aproape întreaga țară. Potrivit ANM, județul Botoșani se află sub Cod galben între 12 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00. Fenomene și zone afectate: vreme deosebit de rece și ger mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării. În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.
 Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.
 Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

De asemenea, județul Botoșani este sub Cod galben de vânt între 12 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 21:00. Potrivit ANM, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70…75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

În intervalul 12 februarie, ora 21:00 – 13 februarie, ora 21:000, în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvanieivântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h și va spulbera zăpada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com