VIDEO Botoșaniul sub Cod Galben! Viscolul a deja pus stăpânire pe întregul județ. Drumarii intervin continuu

Din această noapte, Botoșaniul se află sub Cod Galben de viscol și ninsori. Drumarii intervin pe mai multe drumuri din județ unde ninge viscolit. 

Spre exemplu, cei de la Drumuri Naționale acționează pe DN 29, la Vlădeni, pe DN 28 B, la Frumușica, dar și la Copălău.  Au apărut ninsorile, vântul suflă deja cu 30km/h SE,  iar temperatura este undeva la -3*C.

Se intervine, de asemenea, pe drumul național DN 29 Botoșani- Săveni, pe raza localității Ungureni, unde se intervine cu două utilaje. Viscolul afectează și drumul național DN 29D, Botoșani- Ștefănești, între Trușești și Ștefănești.

 

Vă reamintim că județul Botoșani se află sub două coduri galbene de vreme rea. Potrivit ANM, un cod galben intră în vigoare pe 11 februarie, ora 12:00 până pe 15 februarie, ora 10:00.
Fenomene vizate și zone afectate: răcire accentuată în toate regiunile.
În intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales peparcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.  Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.
Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Al doilea cod galben intră în vigoare pe 11 februarie, ora 12:00 până pe 12 februarie, ora 18:00. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării; ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com