Ministerul Sănătății oferă detalii despre cazurile pacienților din Botoșani infectați cu noua tulpină COVID-19

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, un comunicat de presă prin care oferă noi detalii despre cazurile din Botoșani confirmate pozitiv cu noile tulpine ale COVID 19.

Ministerul precizează că a fost informat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că au fost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7 și că toate persoanele infectate sunt din judeţul Botoşani.

Este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, şi anume un bărbat în vârstă de 79 de ani şi două femei în vârstă de 84 de ani şi, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în judeţ. Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel naţional, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

 

Patru botoșăneni s-au infectat cu noua tulpină a COVID 19. Din ce zone sunt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com