Poate WordPress să facă față la un trafic intens?

Obtinerea unui trafic organic (din motoarele de cautare) constant si numeros este obiectivul oricarui proprietar de website insa traficul intens sau varfurile de trafic pot indeparta vizitatorii daca websitul dvs. nu poate sa le faca fata acestora. Indiferent daca sunteti la inceput de drum si nu aveti inca un trafic consistent sau din contra, websitul dvs. pare sa nu mai faca fata traficului mare, puteti  sa va optimizati websitul WordPress astfel incat sa evitati incarcarea lenta sau chiar blocarea acestuia in conditii de trafic intens.

Un trafic intens poate aduce cu sine o viteza redusa de incarcare a websitului

Traficul sau fluxul de vizitatori de pe websitul dvs. creeaza vizibilitatea marcii dvs., iar daca sunteti antreprenor cu un magazin online stiti ca traficul va aduce si vanzari.  Traficul organic catre websitul dvs. poate creste treptat  sau brusc, ca raspuns la o postare virala sau o vanzare promovata pe scara larga.

Accesarile numeroase ale websitului dvs. pot creste dramatic timpul de incarcare a paginilor websitului dvs. care trebuie sa proceseze fiecare cerere. Resursele insuficiente pot pot duce la incetinirea sau blocarea websitului iar rezultatul final  este acela ca potentialii vizitatori pot parasi websitul dvs., fara sa se mai intoarca niciodata. Iar acest lucru ne duce  la intrebarea: Poate WordPress sa faca fata la un trafic intens? 

WordPress este un sistem de gestionare a continutului si un site builder care contine toate elementele care alcatuiesc websitul dvs., inclusiv codul sursa, teme care controleaza aspectul si pluginuri pentru personalizarea functiilor. In varianta self-hosted, un website WordPress poate fi gazduit la orice furnizor de gazduire web insa cu performante diferite.

Chiar daca sunteti la inceput de drum cu website-ul dvs. sau un dezvoltator experimentat  puteti lua masuri pentru optimizarea websitului dvs. WordPress astfel incat sa faca fata volumului mare de trafic.

 

Luati in considerare problemele legate de gazduirea web si de server

Majoritatea website-urilor noi WordPress incep cu cele mai economice solutii de gazduire web disponibile. Gazduirea web la preturi reduse inseamna gazduire de tip shared sau partajata, websitul dvs. fiing gazduit pe un server cu alte sute sau mii de websituri similare, impartind resursele serverului gazda si latimea de banda. Pentru un website mai mic, cu trafic mai scazut, utilizarea gazduirii shared hosting este acceptabila insa unele probleme care pot aparea la  websiturile gazduite pe acelasi server pot incetini websiturile invecinate sau le poate cauza blocarea.

Targetul abonamentelor shared hosting sunt in general websiturile cu trafic redus iar odata cu cresterea traficului va trebui sa analizati mutarea intr-un mediu de gazduire diferit, cum ar fi un VPS (sau gazduirea VPS), unde websitul dvs. va fi mai bine izolat si va avea acess la mai multe resurse disponibile. Websiturile mari, cu trafic intens, pot opta pentru gazduire pe servere dedicate unde toate resursele sunt rezervate unui singur utilizator.

WordPress  poate rula pe orice platforma care ruleaza scripturi PHP si accepta baze de date in MySQL si MariaDB. Este important sa retineti ca exista si gazduire web optimizata pentru WordPress  care ofera performante superioare pentru websiturile construite pe WordPress.

 

Optimizati-va websitul pentru trafic intens

Websiturile WordPress pot fi optimizate pentru a functiona mai bine in conditii de trafic intens. Limitarea elementelor care pot determina incarcarea lenta a unui site web poate face mai simpla procesarea unui volum mare de vizitatori. Imaginile de dimensiuni mari si temele care contin multe imagini pot face ca durata de incarcare a websitului sa fie mai mare astfel incat optimizarea elementelor grafice pe care le utilizati va poate ajuta sa va mentineti site-ul web functional chiar si in perioadele cu trafic de varf. Pluginurile pot genera o sarcina suplimentara pe un website deja incarcat cu continut, deci pastrati utilizarea lor la minimul necesar pentru functiile esentiale. In acest fel, serverul poate procesa cererile mai rapid chiar si in perioadele cu trafic intens.

Traficul intens poate insemna un timp mai indelungat pentru incarcarea websitului, de aceea este important sa minimizati problemele care ar putea cauze alte probleme la randul lor, precum link-uri nefunctionale, fisiere video sau imagini mari.

 

Gestionati comentariile intr-un mod mai eficient

O postare virala sau o anumita pagina pot duce la o multime de comentarii care pot contribui la cresterea  temporara a traficului. Pentru a gestiona comentariile mai eficient luati in considerare un plugin sau o platforma de gestionare a comentariilor terta parte pentru a usura incarcarea.

 

Utilizati un plugin de caching

Cache-ul poate ajuta websitul dvs. sa gestioneze traficul intens prin crearea de versiuni statice ale paginilor si posturilor pentru a reduce impactul asupra serverului.Vizitatorii vor avea acces rapid la paginile solicitate iar serveruk va putea servi mult mai multe request-uri. Cache-ul este esential pentru orice website WordPress.

 

Luati in calcul o retea CDN

Pentru gestionarea traficului intens pe un website WordPress o retea CDN poate fi utila, in mod special daca publicul tinta se afla in zone geografice diferite. Tehnologia CDN (Content Delivery Network) permite livrarea paginilor websitului dvs. din locatia serverului care este cea mai apropiata de locatia vizitatorului. Aceasta reduce distanta dintre browserul web al vizitatorului si serverul care gazduieste websitul dvs., astfel incat paginile solicitate se pot incarca mai repede.

 

Traficul intens pe website este un semn de succes al afacerii online. Indiferent ca sunteti inca la inceput sau cautati modalitati de a atrage trafic pe website-ul dvs., puteti lua anumite masuri pentru a va asigura ca websitul dvs. WordPress poate sa faca fata la un trafic intens.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *