FOTO & VIDEO! Braconier prins de jandarmi pe un fond de vânătoare din Botoșani, exact când punea capcanele pentru animale

Un tânăr de 22 de ani a fost prins, marți, de jandarmii botoșăneni, exact în momentul în care monta capcane pentru animale sălbatice în desișurile din apropierea cartierului Tulbureni.
Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, a declarat că tânărul, din satul Guranda, instalase aproximativ 40 de lațuri metalice de diferite dimensiuni, pentru vânat din diferite specii pe fondul de vânătoare nr.12 Bălușeni.

Acesta se pregătea de plecare, urmând să revină ulterior pentru a verifica capcanele. Ghinionul braconierului, dacă putem spune așa, a fost ochiul vigilent al unui angajat al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, însărcinat cu paza fondului cinegetic, care a solicitat intervenția jandarmilor”, a declarat Izotov.

Bărbatul a fost pus de jandarmi să desfacă toate lațurile, după care a fost amendat cu 6000 de lei, conform prevederilor Legii nr.407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic. Potrivit sursei citate, în urmă cu o săptămână, alte trei persoane au fost amendate cu câte 6000 de lei de către un echipaj de jandarmi, după ce au fost depistate la vânătoare cu ogari în aceeași zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *