Valeriu Iftime pregătește terenul pentru următoarea afacere cu Gigi Becali: „Trebuie să meargă la FCSB, e mai talentat decât Moruțan”

FC Botoșani tocmai l-a vândut pe Denis Haruț (21 de ani) la FCSB și este puțin probabil ca afacerile între cele două echipe să se oprească aiciÎntr-o intervenție la TV după victoria echipei sale cu CFR Cluj, scor 2-1, finanțatorul Valeriu Iftime l-a elogiat pe francezul Hervin Ongenda (25 de ani, mijlocaș central), despre care spune că poate fi următorul jucător pe care să îl vândă la FCSB.

Hervin Ongenda e genial. Ştie fotbal, are toate calităţile unui playmaker. Ongenda e următorul jucător pe care l-aş da la FCSB. După ce pleacă Moruţan, trebuie să vină Ongenda, dacă vrea să joace la FCSB. Moruţan poate să fie un fel de Ongenda, dacă munceşte mult. E mai talentat Ongenda decât Moruţan. Nu prea e interesat Gigi Becali de Ongenda, dar pofta vine mâncând. Hervin şi-a schimbat foarte mult modul de viaţă, faţă de prima lui descălecare la Botoşani. Se antrenează foarte bine, e din ce în ce mai serios. E mai fit, şi-a organizat viaţa, are un copil. El crede că se poate relansa la FC Botoşani. Cred foarte mult în el, a declarat Iftime la Look Sport.

Întors la FC Botoșani în luna septembrie după 9 luni petrecute în Italia, la Chievo, Ongenda a jucat 17 meciuri pentru moldoveni în acest sezon. Francezul crescut de PSG a înscris un gol și a oferit o pasă decisivă.

Pe lângă PSG, Chievo și FC Botoșani, Ongenda a mai evoluat pentru două echipe în carieră: PEC Zwolle și Real Murcia. În ultimii 5 ani, FC Botoșani a vândut nu mai puțin de 6 jucători la FCSB. Este vorba despre Cătălin Golofca, Aristidis Soiledis, Olimpiu Moruțan, Mihai Roman, Răzvan Oaidă și Denis Haruț. În total, moldovenii au încasat 3.336.000 euro de la Gigi Becali. Totodată, FC Botoșani l-a cedat și pe Andrei Miron la FCSB, dar gratis.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *