Deținut din Penitenciarul Botoșani, nemulțumit că nu mai poate face dragoste cu iubita sa, după gratii, din cauza pandemiei. A apelat la instanță!

Un deținut încarcerat în Penitenciarul Botoșani a apelat la instanță, supărat fiind că nu mai poate face dragoste după gratii cu iubita sa din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Acesta a intentat un proces pentru anularea tuturor restricțiilor impuse de Administrația Națională a Penitenciarelor pentru combaterea pandemiei de COVID -19. Restricțiile prevedeau ca partenerii deținuților să poată veni la vizitele intime din pușcărie numai dacă  au teste COVID negative, iar deținuții acceptă să stea 14 zile în izolare după aceste vizite. 

Judecătorii i-au respins plângerea pe motiv că procesul urmărea anularea măsurilor instituite de ANP, iar instanța competentă pentru astfel de cereri este Curtea de Apel.

Deținutul din Penitenciarul Botoșani a considerat că aceste proceduri sunt discriminatorii, iar el este supus unui tratament inuman. El și-a argumentat solicitarea de anulare a  restricțiilor pe motiv că nu există nicio lege în vigoare prin care partenerele deținuților, fie ele soții sau concubine, să fie obligate să își facă analizele medicale.

Bărbatul spunea că personalul Penitenciarului nu face analizele medicale sau teste COVID, chiar dacă înainte de a intra la serviciu întrețin relații intime sau non-intime cu persoane care ar putea fi infectate. Omul ceruse dreptul la vizită în camera intimă la începutul anului trecut, dar din cauza pandemiei, nu i s-a permis. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *