Un consilier județean din Botoșani renunță la indemnizație pentru a ajuta doi elevi

Consilierul județean liberal Tiberiu Nichiteanu, cel care i-a luat locul medicului Valeriu Andrieș, a anunțat că va renunța la indemnizația de 1.095 de lei pentru a ajuta doi elevi din satul Miorcani, comuna Rădăuți Prut.  Practic, Nichiteanu va plăti internatul, masa, dar și transportul pentru doi elevi, pe perioada anului școlar. 

„Le am promis din campania de la Locale că, dacă ajung la CJ, le voi plăti internatul cât vor fi la liceu pentru că sunt un om care crede în educație. Și acum mă țin de cuvânt”, ne-a declarat consilierul județean.

Este vorba despre o elevă de la Liceul “Dimitrie Negreanu” și un elev de la Grupul Școlar “Gheorghe Asachi”, ambii de clasa a IX-a, ai căror părinți, din cauza stării de sănătate precare, nu mai pot să îi țină în școală cum au făcut-o până acum.

Nichiteanu, care este președinte al Tineretului Național Liberal, figurează în documente ca fiind administratorul firmei Nicvitib SRL, cea care lucrează suprafețe însemnate de teren pe malul Prutului. Nicvitib SRL avut în 2019 o cifră de afaceri de 7,1 milioane de lei și un profit de peste 1,1 milioane lei.

Tiberiu Nichiteanu este fiul primarului comunei Rădăuți Prut, Viorel Nichiteanu, cel care a înființat societatea cu profil agricol care are sediul la Miorcani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *