Ninsori consistente la Botoșani! Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din județ

Căderile de zăpadă abundente și viscolul de la sfârșitul săptămânii trecute și din această dimineață au determinat intervenții ale drumarilor pe drumurile județene administrate de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Botoșani.

„Am acționat încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă pe toate cele patru zone de deszăpezire, punând accent pe drumurile cu un trafic intens. Din momentul începerii intervenției și până astăzi la ora 10:00, toate cele 27 de utilaje dotate cu pluguri și răspânditoare ale firmelor care asigură deszăpezirea celor 652 de kilometri de drumuri județene au ieșit pe trasee și au răspândit 1.160  de tone de material antiderapant, 256 de tone fiind răspândite doar în această dimineață. Am ieșit pe teren să verific desfășurarea intervențiilor și pot să spun că în condițiile meteo date, situația de pe drumurile județene este bună. Vom continua să acționăm pe toate sectoarele de drum, pentru că vrem ca circulația pe drumurile județene să se facă în condiții de maximă siguranță”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Luni dimineață, se circula cu dificultate pe drumurile județene din nordul și din estul județului și pe o serie de drumuri expuse viscolului: DJ 293 (Dorohoi – Dumeni – Havârna – Mileanca – Coțușca), DJ 291D (Ibănești – Cristinești), DJ 292 (Săveni – Vorniceni),   DJ 292 și DJ 296 (Dorobanți – Corlăteni), DJ294 (Gulioaia – Dângeni).

„Pe DJ 294C, în zona localității Borolea, drumul a fost blocat pentru puțin timp din cauza viscolului. S-a intervenit rapid cu utilaje iar circulația a fost reluată în condiții de siguranță. Pe unele  sectoare de drum, din cauza viscolului, se circulă în condiții de iarnă, de aceea facem apel la conducătorii auto să-și ia toate măsurile de precauție pentru a nu rămâne blocați. Noi vom continua să acționăm iar pe parcursul acestei zile voi reveni în zonele unde natura ne cauzează probleme. În acest moment, toți șefii bazelor de deszăpezire patrulează pe drumurile arondate și verifică starea drumurilor. Avem stocul necesar de material antiderapant și utilajele necesare pentru a face față provocărilor iernii, în toate cele patru baze”, a mai declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Înainte de a porni în călătorie, șoferii pot afla starea drumurilor apelând la Dispeceratul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, telefon 0231/510.792.

Valoarea deszăpezirii drumurilor județene pentru toată iarna este estimată la aproximativ 10 milioane de lei, se mai precizează în documentul CJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com