Avertizare meteo de ultimă oră! Județul Botoșani, sub Cod galben de vreme rea

Meteorologii au emis, duminică dimineață, o avertizare Cod galben de vreme rea pentru județul Botoșani. Avertizarea este valabilă între 7 februarie, ora 12:00 – 8 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate și zone afectate: polei în Moldova

În Moldova, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o indormare de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului, în intervalul 7 februarie, ora 10:00 – 9 februarie, ora 12:00
 În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

        Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40…60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com