FC Botoșani i-a adus înlocuitor lui Haruț! Moldovenii transferă din Ligue 1

foro digisport

FC Botoșani l-a transferat pe fundasul central Bogdan Racovițan  (20 de ani), de la formația franceză Dijon, din Ligue 1.

La o zi după ce l-a vândut pe Denis Haruț la FCSB, moldovenii s-au repliat și au obținut semnătura lui Racovițan, fotbalist născut și crescut în Franța, din tată român și mamă franțuzoaică.

„Sosit la Dijon în iulie 2012, la vârsta de 12 ani, fundașul central româno-francez a ales să-și continue cariera într-o țară dragă lui”, a scris clubul francez, pe site-ul oficial.

Căpitan la echipele de juniori ale lui Dijon, Racovițan a fost promovat la seniori în acest sezon, fiind în lotul francezilor la șase partide. Fundașul nu a apucat să debuteze în Ligue 1.

„Tatăl meu e român, mama e franțuzoaică. Vin în România aproape în fiecare an, în Oradea. Tata a plecat din țară undeva în perioada 1990-1992. Am bunicii, am unchiul în Oradea. Am avut o selecție la naționala României U16, în 2016, pentru un meci cu Italia, doar că nu m-a lăsat clubul să merg, pentru că aveam meci important aici. Tatăl meu mai ține legătura cu cineva de la departamentul de scouting al Federației. Din câte știu, mă urmărește. Urmăresc toate echipele românești în cupele europene, naționala U21 și naționala mare, dar la campionat nu prea mă uit la meciuri, doar la rezultate. Țin cu CFR Cluj, și acum cu UTA Arad, după promovare. M-am bucurat foarte mult când CFR a câștigat cu Rennes. Eram mândru că o echipă românească învinge o echipă tare de la noi, mai ales că toată lumea de la club știe că sunt român.”, spunea Racovițan, într-un interviu acordat pentru digisport.ro, în august 2020.

Sursa: digisport

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *