Drumarii intervin, sâmbătă dimineață, cu zeci de utilaje pe drumurile din Botoșani

utilaje de deszapezire, stiri, botosaniDrumarii intervin, sâmbătă dimineață, cu zeci de utilaje pe drumurile din Botoșani. În municipiul Botoșani se intervine cu 11 utilaje pentru curățarea străzilor de zăpadă.

De asemenea, 26 de utilaje intervin pe drumurile județene și 21 pe drumurile naționale. 

Meteorologii au emis, vineri, o informare meteo de vreme rea, valabilă între 5 februarie, ora 16:00 – 7 februarie, ora 10:00.
Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, polei.
În intervalul menționat, în nordul și centrul Moldovei, precum și în zona montană limitrofă va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie și se va depune polei. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, iar cantitățile de precipitații vor depăși local 10…15 l/mp.

În aceste zone, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative și se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadă.

Duminică (7 februarie) și în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane și va sufla cu rafale de peste 80…90 km/h, în special pe crestele Carpaților Meridionali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com