Fostul patriarh Teoctist Arăpașu va fi comemorat duminică, la Tocileni. Se împlinesc 106 ani de la nașterea sa

Fostul patriarh Teoctist Arăpașu va fi comemorat duminică, 7 februarie, în localitatea Tocileni din comuna Stăuceni, dar și la Biserica din satul Victoria.  Duminică se împlinesc 106 ani de la nașterea Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist Arăpașu.

La Casa Memorială de la Tocileni va avea loc o slujbă de pomenire de la ora 15.00, apoi va fi oficiată o slujbă și la Biserica din Victoria, ctitorie a patriarhului Teoctist.

Este un eveniment trecut în calendarul cultural al comunei. Este în aer liber, la Tocileni facem afară în fața casei, să fie respectate și normele sanitare. Este una dintre cele mai mari personalități ale comunității noastre și o personalitate a județului, este o onoare pentru comuna noastră că a dat țării cel de-al cincilea patriarh și nu în ultimul rând a fost un om de cultură”, ne-a declarat primarul comunei Stăuceni, Cozmin Epuraș. 

Teoctist, pe numele de mirean Toader Arăpașu, (n. 7 februarie 1915, Tocileni, județul Botoșani – d. 30 iulie 2007, București) a fost patriarh al Bisericii Ortodoxe Române între anii 1986-2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *