Percheziții la Botoșani! Mai multe tinere din familii sărace erau obligate să se prostitueze în apartamente din Botoșani

Trei percheziții au avut loc, joi, la Botoșani și Iași, într-un dosar de trafic de persoane și trafic de minori. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui individ și măsura controlului judiciar față de un altul.

Potrivit DIICOT,  în perioada 2019 – 2021, cei doi bărbați, profitând de starea vădită vulnerabilitate (situație familială dificilă, fără surse de venit și fără nicio posibilitate de a se întreține), prin constrângere, au transportat și găzduit în unităţi de cazare turistică sau apartamente situate în municipiile Iaşi, Cluj Napoca, Arad şi Botoşani, mai multe fete minore și majore pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile si alte bunuri cu valoare probatorie.

„În cursul zilei de astăzi, inculpatul reținut va fi prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Botoșani”, arată DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *