Idei pentru depozitarea încălțămintei

De foarte multe ori, nu putem rezista tentației de a ne mai cumpăra o pereche de incaltaminte. Este minunat să profiți de reduceri sau să cumperi modele din colecții speciale, însă, dacă nu o depozitezi corect, încălțămintea se poate deteriora sau vei uita de existența câtorva perechi.

         Dacă ai un dulap organizat și un spațiu potrivit de depozitare, vei găsi mai ușor perechea potrivită ținutei în diminețile grăbite și nu vei purta doar câteva perechi de pantofi care sunt la îndemână.

         Fiecare femeie visează să aibă o cameră specială în care să-și poată depozita pantofii, însă de cele mai multe ori, trebuie să ne adaptăm spațiului pe care îl avem.

Iată cum putem păstra ordonat și în condiții optime încălțămintea întregii familii, chiar dacă avem un spațiu mic:

 

  • Stabilește un spațiu pentru fiecare membru al familiei. Astfel, chiar și copiii vor ști exact unde pot găsi ceea ce caută.
  • Separă încălțămintea în funcție de anotimp. Depozitează-le pe cele pentru sezonul următor pe rafturile superioare sau într-un loc în care nu umbli foarte des.
  • Sortează în funcție de activități: timp liber, birou, școală, sport, evenimente, drumeții, etc.
  • Evită păstrarea încălțămintei în cutiile în care le-ai cumpărat. Chiar dacă ai un spațiu în care să le poți așeza ordonat, din cauză că nu se poate vedea în interiorul cutiei, vei găsi mai greu ceea ce cauți. Înlocuiește-le cu cutii transparente pentru a se vedea ușor modelul.
  • Pentru o bună vizibilitate, așază încălțămintea pe rafturi sau în dulapuri speciale. Păstreaz-o la nivelul ochilor pe cea pe care o porți frecvent.
  • Alege suporturi de depozitare verticale , din material textil, pentru a depozita sandale, teniși sau papuci. Ocupă un spațiu mai mic și le poți atârna ușor.
  • Amenajează, la intrarea în casă, un spațiu special pentru pantofi. Poate fi un suport, un mic dulăpior sau un raft. Tot aici poți păstra papucii pentru casă și suportul pentru umbrele. Nu lăsa să se strângă foarte multe perechi și nu le lăsa pe podea. Pe măsură ce le înlocuiești, curăță-le și așază-le în spațiul de depozitare.
  • Aruncă perechile deteriorate. Chiar dacă ți-a fost foarte drag modelul sau îți amintește de momente frumoase, dacă nu mai arată corespunzător, renunță la ele. Nu mai ocupa spațiul. Fă loc unei noi perechi care te va purta în noi experiențe.
  • Renunță la modelele vechi, care nu te mai reprezintă. Dacă ți-ai schimbat stilul vestimentar sau ai încă în dulap încălțăminte din adolescență, nu o mai păstra. Donează perechile în stare bună, cu siguranță cineva se va bucura de ele.

După ce ți-ai organizat dulapul, profită de ultimele oferte la incaltaminte pentru barbati pentru sezonul de iarna și fă-i o surpriză celui drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *