Botoșăneni sancționați pentru nerespectarea măsurii privind carantina. Polițiștii au intensificat controalele

Polițiștii botoșăneni și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au vizat în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar și mijloacele de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ au fost organizate 8 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 67 de locații de interes și 60 de mijloace  de transport public în comun.

Echipele de control au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 12.000 lei, dintre acestea 36 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 14 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind carantina.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, se mai precizează în informarea IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com