Roxana Țurcanu (ALDE): Consilierilor județeni PNL le este frică de cultură, decât de bacilul Koch!

Stagnarea noastră culturală ca și botoșăneni este vizibilă tuturor, întrucât în ultimii ani nu s-a mai pus accent pe acest domeniu atât de valoros pentru noi ca și județ, mai ales că la Botoșani s-au născut mari personalități culturale românești, susține, printr-un comunicat de presă, liderul ALDE Botoșani, Roxana Țurcanu.

Potrivit sursei citate, faptul că proiectul  de pe ordinea de zi din ultima ședință a Consiliului Județean Botoșani privind achiziționarea Conacului Alexandrescu  de la Gurandă  a fost respins de consilierii județeni PNL, care au votat împotrivă, spre deosebire de toți ceilalți 21 de consilieri județeni, de la ALDE, PRO România și PSD, care au votat favorabil acestui proiect, ne face să credem că domeniul cultural nu este important pentru consilierii PNL.

”Fac precizarea că intenția cumpărării acestui conac, care după spusele multor istorici, este unul dintre cele mai frumoase din țară, pot afirma și eu acest lucru, fiind la bază profesor de istorie, era chiar o oportunitate pentru noi, fiind un imobil de mare valoare. De asemenea, pe lângă clădirea de patrimoniu se achiziționau și aproximativ 16 hectare de teren, inclusiv luciu de apă. De exemplu, în acea clădire se poate înființa muzeul satului botoșănean, prin accesarea unor fonduri europene și astfel am reuși să contribuim la  dezvoltarea turismului în județul nostru, care este  foarte neglijat, din punctul meu de vedere”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Motivația consilierilor județeni PNL este nefondată și chiar puerilă, argumentând că în clădirea conacului a funcționat Sanatoriul Guranda și bacilul Koch care provoacă tuberculoza ar fi prezent pe pereții respectivulului imobil și chiar în pământ. Dând exemplul că în alte state dezvoltate, unitățile medicale care tratează astfel de boli sunt dărâmate după ceva timp.

 „Totuși, facem un apel public către consilierii județeni PNL să lase deoparte astfel de teorii închipuite și să voteze  acest proiect privind achiziționarea Conacului de la Guranda pentru susținerea dezvoltării județului și culturii botoșăneane. Să nu uite că au fost trimiși de cetățeni în Consiliul Județean pentru susținerea și inițierea proiectelor benefice Botoșaniului, să lase deoparte orice orgoliu politic. De asemenea, solicităm aparatului tehnic al Consiliului Județean să repună acest proiect la următoarea ședință de CJ, pentru că suntem convinși că se vor răzvândi consilierii județeni din partea PNL și vor vota favorabil pentru a putea beneficia de această oportunitate, de dezvoltarea turismului botoșănean, a adăugat președintele ALDE Botoșani.

Sursa: comunicat ALDE

3 thoughts on “Roxana Țurcanu (ALDE): Consilierilor județeni PNL le este frică de cultură, decât de bacilul Koch!

  1. Dacă nu aș ști cu ce medie a terminat facultatea aș crede-o, dar să târâi niște ani de facultate, să nu profesezi în meserie și să fii o întreținută toată viața…! Auzi, ea nu crede în bacilul Koch! habar nu are ce e acest bacil, crede că e vot de blană!

  2. Dupa cum se vede nu numai consilierilor liberali le e frica de cultura. Decat este un adverb comparativ, introduce o propozitie circumstantiala comparativa de inegalitate, mai mult sau mai putin. Din titlu (ca mai departe n-am mai citit), n-am inteles daca respectivilor le este mai frica sau mai putin frica de cultura , decat de invocatul bacil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com